Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:misfit83
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Tokai LC-85 S(LC-80S)/BBE
Aika:18.08.2010 12:34
(Ensimmäinen kirjoitukseni tälle laudalle, hei vaan kitaraihmiset!)
 
Kitaraa vajaa pari vuotta soitellut. Siirtyminen ensimmäisestä LTD M-50 -kepistä laadukkaampaan peliin tuli ajankohtaiseksi viime keväänä, kun tuolla edellä mainitulla oli vaan huono soittaa. Yliohut kaula ei tuntunut yhtään hyvältä.
 
Netistä luin paljon positiivisia arvioita Tokain Les Paul -kopioista, ja varsinkin otsikon LC-85 näytti hemmetin hyvältä. Laatuakin tunnuttiin kehuttavan. GAS yltyi yltymistään, kunnes kotiin lähti mukaan kyseinen soitin.
 
Nyt sillä on soiteltu noin 6kk ja on muutamia asioita joista on pakko valittaa. Ensinnäkin virittimien toiminta ei tunnu sujuvan ihan täydellisesti (kun en omaa mitään huimaa kokemusta kitaroista, en tiedä ovatko jotkut viat vain "ominaisuuksia"), niissä tuntuu olevan tyhjää. Eli kun kääntää viritintä, niin on sellainen pieni matka, noin neljännes - puoli kierrosta, kun mitään ei tapahdu ja vasta sen jälkeen vaihtuu äänen korkeus. Lisäksi ainakin pari virittimien tapeista, siis ne jonka ympärille kielet laitetaan, heiluu selvästi kun sormilla kokeilee. Normaalia?
 
Tämän lisäksi "peräkappale" (=stopbar), on ihan selvästi taipunut eteenpäin kohti lapaa. Kyllähän kielet aiheuttavat ihan hullun vedon, mutta onko tuo normaalia Les Paul -kitaroille, että sen stopbarin tapit on taipuneet eteenpäin? Epäilen heikkoja materiaaleja -> ei kestä kielten aiheuttamaa forcea.
 
Mitäs vielä? No vire pysyy ihan ok hyvin. Toisaalta LTD M-50:n pysyi paremmin vireessä, mikä tuntuu ihan älyttömältä, onhan soitinten hinnassa eroa noin 750 euroa!
 
Ai niin, mikkivalitsin temppuilee ihan jatkuvasti. Välillä särisee, välillä ei kuulu mitään mikrofoneista, jne.
 
Heitetään tähän loppuun vielä sellainen kyssäri, että korjautuisivatko nämä ongelmat jos hommaisin aidon Gibsonin valmistaman Lespan? Reilusti kalliimpi hinta ei ole kynnyskysymys, jos saisin mielenrauhan siitä, että minulla olisi ihan oikeasti laadukas soitin, ja se toimisi niin kuin pitääkin!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=173183