Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pitk
Alue:Livetoiminta
Aihe:Digimikserit (live)
Aika:15.08.2010 21:35
Sami_T:
Oon iLive-T:ta hiplannu muutamassa demossa ja tykänny kovasti. Viime viikonloppuna pääsin vetään sillä pari bändiä ja pitää kyllä sanoa että ton kokemuksen perusteella mun silmissä se vehje hakkaa jammut ihan joka asiassa 100-0.

 
MEillä on Menkkareissa sellaset molemmissa päissä. 112T keulassa ja 80T lavalla. KAT5:lla linkkiin (vaatii M-ACE lisäkortit Mixengineihin), piuhat kiinni, varmistetaan ekalla kerralla, että synkka on kohdallaan, kaukokaapeli KAT5:sta ja pots lojo.
 
En lukenu manuaalia sivuakaan, suoraan vaan keikalle ja soundcheck käyntiin.
 
Me on jopa luettu manuaalia. Alkuun pääsee kyllä analogimaisesti ilmankin, mutta kojeesta löytyy kaikkea lisäkivaa. Lisäksi manuaali on pöydän sisällä; painaa truudussa olevaa kysymysmerkkiä
 
Sen jälkeen kun vehje oli patchattu en vilkaissu näyttöön kertaakaan koko loppukeikan aikana. Eli tossa vehkeessähän on surfacessa yhden kanavan kaikki kontrollit oikeilla käsinkosketeltavilla nappuloilla. Ja suoraan nappulan vieressä mittarointi.
 
Kasikymppisessä ei oo pinnassa kuin Pre-amp ja eq. Loput joutuu säätämään screeniltä. Aika joutuisasti sekin menee. Uudessa räkkimallissa R72 ei ole kuin yksi pyöritettävä pinnassa, eli kaiken joutuu tekemään kosketusnäytöltä. En usko senkään olevan kovin paha rasti. Koskee parametriin, johon haluaa kajota ja alkaa ruuvata.
 
Mikserin soundista nyt on yhden keikan perusteella paha sanoa mitään, etenkin kun PA ei ollu tuttu.
 
LAite on varsin musikaalisen kuulloinen. Menee soundisa kyllä Jamahoista laulaen (vireessä) ohi.
 
Efekteissä en tarvinnu kuin ihan perus halli-, plate- ja delay-juttuja. Vetelin suoraan pöydän preseteillä ja kun vaan sääti ajat haluamakseen niin oltiin jo heti paljon paremmin tonteilla kuin esim. jammujen preseteillä.
 
Ja säätäjä löytyy, kun kilautta expert moden päälle. Lisäksi efekteissä on suoraan ulostulossa parametrinen eq + dynamiikanhallinta; voi tehdä es mes 2290 tyyppistä dynaamista delayta
 
Eli esim. isomman bändin kanssa mä varmaan tekisin niin että pitäisin koko ajan siinä esillä vaikka 20 liu'ussa kaikki tärkeät asiat ja laittaisin loput kamat niihin viimeiseen kahdeksaan liukuun muutamaan eri layeriin. Eli tolla tavalla saa vaikka pidettyä lead-laulun faderin aina sormien ulottuvilla. Mikä ei ihan kaikilla vehkeillä onnistu.
 
Tohon voi käyttää myös Freeze on layers -toimintoa: kanava pysyy pinnassa vaikka layeria vaihtaisikin. PAinaa Freeze on layers napin pohjaan ja mix-napilla valitsee, mitkä jäädytetään. Puretaan samalla tavalla.
 
Lavarasia on räkkikokoa ja jotain 10U luokkaa ja sekään ei painanu juurikaan mitään.
 
Rasioitahan on T-sarjassa kokoonpanoilla 16in/8 out, 32/16, 48/24 ja 64/32. RÄkkejä voi pistää 2 jonoon, eli 108/64 on mahdollista. Siinä saa jo pinnan kanssa vähän miettiä. R72 tukee 72 kanavaa, T80 80:ntä ja silleen. Mixenginet on kaikissa samat. Kaikki pinnat toimii kaikkien räkkien kanssa. Myös "isot" iLivet ja modulaarinen Mix-rack iDr10, johon sitten saa jo jonkinlaiset kortit (ADAT, MADI, ACE, (tulossa) Dante....)
 
Lisäksi T-version pöydässä on lija sisään-ulos plugeilla, yhet RCA:lla ja S/PDIT RCA:lla. Suht jees ominaisuus on, että kuulokelähtö on sekä 6,3mm että 3,5mm plugeille.
 
Hintaahan tolla laitoksella on jonkin verran mutta se pitää muistaa että siihen samaan rahaan poistuu kaukokaapelin tarve.
 
Juu, aika nopee laskea, mitä maksaa esim 48/24 kuparikaapeli haaroituksineen, liittimineen etc.
 
Aina välillä on sellaisia kisoja missä ei haluta etupäätä saliin. Niin ton iLiven kanssa onnistuu se että tekee soundcheckin sen pöydän kanssa ja sen jälkeen purkaa sen kokonaan pois ja kääntelee sitten pelkällä läppärillä vedon aikana sen mitä tarvii.
 
Ja Firmware 1.70 mukana tuli myös iPhone app, iLive Tweak. Voi miksata puhelimella. Langaton tukiasema räkin kylkeen ja näppäilemään.
 
Eräänlaisena huonona puolena mä näen sen että käsittääkseni ainakaan nykyisellä softalla tohon lavarasiaan ei voi liittää kahta surfacea (eli siis niin että on yksi lavarasia ja sitten kun vaan hankkii toisen surfacen niin siinä olisi sekä lava- että etupää samassa purkissa)
 
Toi on kuulem teoriassa mahdollista. Palikat homman hoitamiseen tosin maksaa enemmän kuin toinen rasia, homma on epävarmempaa ja ilmeisen hankalaa. Eivät suositelleet.
 
Pitk.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=193030