Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Louhimo
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kitaravetoisen biisin nauhoitus ja käsittely
Aika:12.08.2010 14:28
Kotistudiokysymyksiä..

Eli biisi-idea oli päässä ja nyt on tarkoitus saada kotivehkeillä biisi esityskuntoon. Mielestäni OK tason rummut väsäsin Addictive Drumsilla ja nauhoittelin basso- ja kitaraosuudet mikittämällä vahvistimet viisseiskalla. Aika häiriötöntä ja puhdasta signaalia sain talteen, mutta nyt jäin miettimään, että mitä noille nauhoitetuille raidoille tulisi seuraavaksi tehdä?

Biisistä löytyy yksi rumpuraita, yksi bassoraita, pari puhdasta kitararaitaa ja tulossa vielä pari kevyesti särötettyä (luokkaa blues-roso) lead-kitararaitaa. Kaikki toistaiseksi nauhoitetut raidat ovat nyt biisissä sellaisenaan ilman mitään jälkikäsittelyjä. Efektejähän cubasesta löytyy vaikka kuinka helkkaristi, mutta mitään opasta en löytänyt noiden raitojen prosessoinnista.

Jostain kuulin juttua että kompressointia, ekvalisaattorin kanssa leikkimistä yms. pitäisi kokeilla seuraavaksi? Kellään mitään tiivistä peruspakettia / linkkiä asiaan liittyen?
 
Mitenkäs tuon lead-kitararaidan nauhoitus, biisiä työstäessäni olen aina lyönyt vähän delayta yms. efektejä mukaan, mutta onko nauhoittaessa tarkoitus saada soundi talteen mahdollisimman kuivana eli pelkkä kevyt särötys ja nauhalle, delayt ja chorukset sitten jälkikäteen?

Käytössä Cubase 5 johon ladattu Waves efektipäkki
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=192967