Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:McNulty
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gotoh -floikkien kimppatilausta
Aika:09.08.2010 17:29   (muokattu 09.08.2010 17:35)
Juicy: Eikö tämä riipuu ihan siitä, tilaako Sensonic niitä jonkun firman nimellä, ja maksaako niistä ALVia?
Ei riipu. On täysin yhdentekevää toimiiko henkilö omalla nimellään maahantuontitarkoituksessa vaiko yrityksenä.
 
Ei ole ammattimaista maahantuontia niin kauan kuin omalla nimellään tilaa. Voinhan mäkin pistää jenkkilästä tilaukseen 50 jotain Bobcatin kuormaajaa, mä maksan niistä rahdin, ALVin ja tullin ihan kiltisti. Mitä sitten jos myyn ne samaan hintaan eteenpäin? Ehkä jos niistä jäisi ylimääräistä käteen, olisin velvollinen ilmoittamaan niistä verottajalle.
Voitollakaan ei ole merkitystä, sillä tuossa tapauksessa toimisit Bobcat-kuormaajien maahantuojana. Tuot niitä maahan VÄLITETTÄVÄKSI eteenpäin. On täysin toinen asia myytkö niitä voitolla vai tappiolla... sillä ei ole merkitystä miettiessä maahantuojan roolia.
 
No ei tämä käsittääkseni ole mikään Neuvostoliittokaan, EU:n alueella saa kauppatavaransa ostaa sieltä mistä halvimmalla saa, se on turha enää kitistä.
Saa toki. Kyllä mä voin ostaa itselleni kitarankielet sieltä mistä saan haluamaani hintaan, omaan käyttöön. On kuitenkin ihan eri asia, jos tuon 100 laatikkoa kieliä ja välitän niitä eteenpäin tutuille ja tuntemattomille, vieläpä kotimaisen maahantuojan nenän edestä. Mikä tässä on niin vaikeaa tajuta? Omaan käyttöön hankittu on eri asia kuin välitettäväksi tuotu tavara.
 
Mutta jos kerran asiassa ei teidän mielestänne ole mitään ihmeellistä ja kaikilla on puhtaat jauhot asian tiimoilta pussissaan... niin miksi emme suoraan kysy Millbrookilta mitä mieltä he ovat asiasta? Samoin voimme kysyä viranomaisilta mikä on käytäntö ja menetelmä, mikä lasketaan maahantuonniksi ja mikä ei? Silloin ainakin saataisiin "virallinen totuus" asiasta.
 
PS. Jos kaikki Sensonicin "asiakkaat" maksaisivat tuotteensa suoraan sille "EU-alueella olevalle myyjälle", niin silloin Sensonic toimisi ainoastaan välittäjänä. Mutta nyt kun nämä "asiakkaat" MAKSAVAT Sensonicille tuotteista, toimii hän tuotteiden maahantuojana. Ammattimaista tai ei.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=192816