Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:arauramo
Alue:Koskettimet
Aihe:Kolmeoktaavista kontrolleria..?
Aika:06.08.2010 10:37   (muokattu 06.08.2010 10:39)
No niin, tämä projekti on nyt vastatuulessa. Sain aikani metsästyttyä ostettua T-kaupasta 4-oktaavisen usb/midikontrollerin 44 eurolla (b-stock):
http://www.thomann.de/fi/miditech_midistart_3_usb.htm
 
Mutta rrrrrkele, siinäpä onkin kökkö midi-toteutus niinkuin noissa halvoissa ilmeisesti silloin tällöin on -- olen kuullut vastaavaa M-Audiosta. Tässä satunnainen nuotti alkaa soida ja jää soimaan, tyypillisesti ylhäältä, ylempää kuin mihin koskettimisto riittää. Sammuu vain vaihtamalla microkorgista ohjelmaa tai käyttämällä virrat pois päältä. Tätä tapahtuu siis satunnaisesti, ehkä kerran minuutissa tai jotain.
 
Anyway, saatuani sen koitin vain nopsaan että koskettimisto toimii, se teki tuon edellämainitun kerran mutta ignoroin ongelman tietoisesti. Avasin vehkeen, tutkin miten koskettimiston virtapiiri ja rakenne muuten on toteutettu, purin ylimmän oktaavin koskettimet pois, arvioin sopivimmaksi välineeksi kulmahiomakoneen, ja rälläköin oktaavin koskettimistosta pois. Ylin C-kosketinkin sopi katkaisun jälkeen uudelle paikalle. Modaus sinänsä onnistui, toimii yhtä huonosti kuin aiemminkin.
 
Tällä tavalla nuo olisi tarkoitus asetella kotelon sisällä:
http://www.rauramo.com/macrokorg/20100621_002.jpg
 
Lyhennyksen mahdollisuus on siis todistettu, nyt pitäisi sitten joko saada tuo koskettimisto toimimaan oikein tai sitten etsiä parempi uhr... elintenluovuttaja. Hyviä ajatuksia korjaamiseen kellään? Mahdollista on, että joku komponentti kohisee niin että tulee häiriösignaalia. Tietty pitäis myös kysyä T-kaupasta apua mutta palauttaa tuota lienee enää turhaa... :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=189233