Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JRed
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Ongelmia Gretschin kanssa
Aika:04.08.2010 13:05
Mo.
 
Ostin uuden Gretschin about 2 viikkoa sitten http://www.thomann.de/fi/gretsch_g5235t_pro_jet.htm
Vaihdoin kielet ja ajattelin kiristää kaularautaa. Avasin ton suojuksen ja kävi ilmi, että vääntöavain ei mahtunutkaan sille tehtyyn koloon. Jouduin painamaan kaularautaa alaspäin eli se ei ollut kiinni body päästä. Kuuluuko kaularaudan olla irrallinen?
 
Oletin, että kitarassa oli ysin kielet, vaihdorn tilalle yhdettoista --> kiristämään kaularautaa. Mutta vaihdon jälkeen D-kieli rupesi särisemään, kun kieltä painaa kolmannesta fretistä. Todella lievää särinää esiintyy myös muualla, mutta vain tämä kyseinen fretti estää soittamisen.
 
Rupesin löysäämään kaularautaa noin 1/8 kiekkaa per päivä, nyt olen löysännyt yhteensä noin 3/8 kiekkaa. Vieläkin särisee. Tänään huomasin, että kaularauta meni vielä syvemmälle kuin aikaisemmin (aiemmin en ilmeisesti painanut kokonaan pohjaan).
 
Tällä hetkellä kitarasta näkee, että kaula on joko suorassa tai siinä on todella vähän relieffiä. Miten tulisi edetä, jatkaa rauhallista kaularaudan löysäämistä? Ja kuuluuko sen olla irti bodista? Sain punkea sitä sisään noin 1-1,5 cm. Nyt rauta on satulan tasalla.
 
Jos nauha on noussut kaulasta niin voiko sitä paukuttaa takaisin sisään ilman että ottaa kielet pois?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=192761