Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Maxson
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Hyvä Blues sähkökitara aloittelijalle + neuvoja/ohjeita?
Aika:03.08.2010 14:36   (muokattu 03.08.2010 19:57)
Kaivoin läpi Muusikoiden.net arkistot, toivoen että löytäisin hyviä ehdotuksia ensimmäiseksi sähkökitaraksi aloittelijalle, jonka musiikkimaku koostuu pääasiassa bluussista ja 60, 70 -luvun rokista. Ehdotuksia löytyi, mutta keskustelut olivat vuosilta 2003 - 2005, ja nyt kun on tullut uutta rautaa (ja puuta) markkinoille, niin vaihtoehdot vain lisääntyvät..
 
Nyt syksyllä kirjoitusten jälkeen aion vihdoin toteuttaa unelmani vaikka elämä ja terveys menisi, oppia soittamaan sähkökitaraa. Viimeisen kuukauden aikana opiskellut sähkiksen teknologiaa, mekaniikka, osia, kielet, mikit, tallat, säädöt, viritykset ja kaiken maailman meiningit, jotta nyt jäisi päähän jo alusta. Kun vain kitaran saisi, niin pääsisi vähän kosketukseen koko hommaan. Soinnut ja tabitkin osittain tiedossa..
 
Pari kaveria 'soittaa' sähkistä, eli hevimetallia rämpyttämällä kieliä miten sattuu volumet kaakossa, ilman mitään tietoa soinnuista, tai ehkä vähän tabien lukemisesta. Ostivat mahdollisimman halvan kitaran josta nyt lähtee ääntä..
 
Eli aiheeseen.. Hyvä sähkis aloittelijalle, musamaku blues, 60, 70 -rokki, hintaluokka alle ~300e (saako hyvää?), ostaako suomesta vai voiko luottaa Thomanniin, onko vahvistin välttämätön aloittelijalle, kun nyt ensiksi oppisi soinnut/tabit kunnolla? Ulkonäöllä ei niinkään väliä..
 
vaihtoehtoja:
 
EPIPHONE LP STUDIO EB http://www.thomann.de/fi/epiphone_lpstudioeb.htm, Hyvä hinta ja mahonkia, mutta onko Epipit enemmän heviin/metalliin suunnattuja.
 
EPIPHONE LP STANDARD EB http://www.thomann.de/fi/epiphone_les_paul_standard.htm
 
EPIPHONE THE DOT CH http://www.thomann.de/fi/epiphone_the_dot_ch.htm
 
FENDER SQUIER VINT.MOD. STRAT HSS GMG http://www.thomann.de/fi/fender_sq_vint_modified_strat_hss_gmg.htm
 
Ykkösvaihtoehto:
FENDER SQUIER CLASSIC VIBE TELE 50`S http://www.thomann.de/fi/fender_squier_classic_vibe_tele_50s.htm youtube clip http://www.youtube.com/watch?v=2-ssPzhYwX4
 
Kun tuo CLASSIC VIBE TELE olisi ykkösvaihtoehto, niin siinä kuitenkin on kaksi yksikelaista mikkiä, kun monissa samanhintaisissa jopa 2 humpparia. Hyvä/huono juttu? Myös talla näyttää epäilyttävästi 'pultatulta' (ei pysty vaihtamaan?)
 
Vaihtoehtoja löytyy ämpärillinen lisää jos joku haluaa että pistän..
 
Melkoista saarnaa pistin, mutta toivon todella että tulisi hyviä ehdotuksia/neuvoja. Monet kun soittavat enemmän sitä heviä/metallia, niin Blues -aiheiset kysymykset hautautuvat palstojen uumeniin..
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=192721