Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Dr Dominant
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Nuotinnus/transkriptiot ja hinnoittelu
Aika:03.08.2010 09:36
Mulla on kohtuullisesti kokemusta tästä transkriptiohommasta. Viime aikoina on tilattu täydellisiä partituureja erilaisista jollain tavalla orkesterityyppisistä hommista. Charlie Parker with Strings-levy kokonaan, nyt on tulossa UMOn big band elokuvissa-konserttiin biisejä joista ei löydy enää nuottimateriaaleja. Keväällä tein Beatlesin Sergeant Pepper'sistä 6 biisiä silleen yltiötarkasti Hollannin Metropole Orchestralle, tässä duunissä piti sitten vielä originaalin tarkan transkriibaamisen lisäksi "suurentaa" biisit isolle bändille.
 
Hinnoittelusta sen verran, että harvoin etukäteen voi salettina sanoa paljonko johonkin proggikseen menee työtunteja, joten siksi hinnoittelu on aina vähän kimuranttia. Johonkin etukäteen helpolta kuulostavaan kohtaan saattaa yhtäkkiä upota tuntikaupalla, sitten joku vaikealta kuulostava juttu onkin yllättäen helppo ottaa ylös. Itte laskeskelen nykyään enemmänkin haluamani kuukausiliksan ja arvioidun työn keston haarukoinnilla hintapyynnön.
 
Esim. jos haluan 2.500 eskoa/kk ja hommaan arvioin menevän kaksi viikkoa, pyynti on silloin 1.250 eskoa.
 
Se on myös hyvä huomio että spesiaalihommista pitää osata pyytää ekstraa. Nää täydelliset partituurit-tyyliset hommat on varmaan spesiaalihommaa, joten ihan halvalla ei kannata itseään myydä.
 
Sen voin sanoa kyllä, että transkribahommissa oppii tosi paljon, jos haluaa nähdä oppimisen arvokkaana. Siksi olen joitakin hommia tehnyt välillä halvemmalla kuin muuten tekisin.
 
Juu, ja kuten mesaboogiekin totesi, notaatiojäljen on ainakin orkesterihommissa suotavaa olla ammattimaista. Nykyään ajatellaan että kyllähän se tietokone hoitaa sen puhtaaksikirjoituksen mutta joku sitä konettakin käyttää ... mun kontakteissa Saksan yleisradio on viimeinen linnake jossa puhtaaksikirjoitustariffia vielä käytetään ja maksetaan sen mukaan. Hollanti, Ruotsi ja Suomi on jo siirtynyt siihen, että otetaan se hinta millä arrattiin ennen, ja tarjotaan sillä olettaen hinnan sisältävän puhtaaksikirjoituksen kans.
 
Ylimielisin tarjous jonka itse olen saanut oli kirjoittaa sinfoniaorkesterille yhteen levytykseen arreja, tarjous oli 350 euroa n. 4 minuutin biisistä sis. partituuri ja puhtaaksikirjoitetut stemmat. Tolla 350 eurolla kun ei saa edes puhtaaksikirjoitusta ... musiikin kirjoittaminen tuntuu olevan sellainen alue, josta ei oikein haluttais maksaa duunariliksoja, oli sitten kyse arrista, sävellyksestä, transkriptiosta tai puhtaaksikirjoituksesta. Tuolla humpparintamalla tiedetään tästä kans luullakseni aikas paljon ;-)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=192362