Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kimurantti1
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Sormien puutuminen otelautakädessä
Aika:29.07.2010 21:30   (muokattu 29.07.2010 21:49)
Mulle on monikin asiantuntija (käsikirurgi, hieroja jne) sanonut suoraan, että kaikkien vakavasti instrumenttiaan soittavien muusikoiden kantsisi tehdä kevyttä yläkropan treeniä esimerkiksi käsipainoilla. Vähän rankemmastakin oikein tehdystä punttaamisesta ei ole haittaa, kunhan on ensin totuttanut nivelet painoihin eikä samantien lähde HC-bulkkauslinjalle.
 
Toi lähes 100% tunnon katoaminen kuulostaa kuitenkin vähän huolestuttavalta, jos olisin sun housuissasi niin ottaisin asiasta kunnolla selvää. Onko siis niin, että tunto katoaa pikkuhiljaa, mutta huomaat sen ja mutta jatkat väkisin, vai katoaako tunto todella nopeasti, niin ettet ehdi ajatella asiaa?
 
Mä usein nukun mahallani, ja kädet on tyynyn alla. Joskus nukahdan huonoon asentoon, jossa kroppa jää jotenkin vähän käsien varaan tai käsi jää pikkuisen väännöksiin. Tästä seuraaa aika kova voimattomuus seuraavana päivänä, ja yleensä myös kyynärpäätä vihloo kun sitä taivuttaa tiettyyn asentoon. Näinä päivinä soittamisesta ei tule mitään koska käsi puutuu todella nopeasti. Koska tiedän mistä on kyse niin en huolestu, mutta toki jos näin kävisi päivittäin, niin todennäköisesti nivelet olisi todella kovilla ja varmaan huonosti kävisi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=192592