Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:arc
Alue:Media ja viihde
Aihe:Inception
Aika:27.07.2010 19:46
Tykkäsin kyllä.
 
Jätän itse aina omaan arvoonsa imdbn listasijoitukset ja muut hypetykset. Liian kovat ennakkoasetelmat kun yleensä päättyvät joko pettymykseen tai aiheettomaan glorifointiin.
 
Inceptionissa oli uuden ja tuoreuden tuoksua ja oli sikäli raikasta katsottavaa. Tässä leffassa ei oikeastaan osannut kesken elokuvan päätellä, mitä lopussa tulee tapahtumaan, eikä tämä ollut edes minkään ylimonimutkaisen juonen, vaan puhtaasti virkistävän konseptin ansiota. Musta kokoajan tuntui, etten voinut jättää aivoja narikkaan ja sen ollessa hyvä asia jäin kuitenkin kokoajan ehkä liiaksikin pohtimaan kerrotun maailman ja miljöön lakeja, samalla kun juoni vaan porskutti eteenpäin. Leffa siis herätti ajatuksia, mutta ei antanut aikaa niiden prosessointiin, siksi toinen katselmus olisi ehkä aiheellista.
 
Leffa kertoi hienosti rinnakkain kronologista operaatiota ja päähenkilön omaa menneisyyttä. Tämä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta Leo hoiti hommansa musta mallikkaasti, ja onpa muuten saanut vanhettuaan reilusti uskottavuutta ainakin meikän silmissä. Vaikka juoni ei ollut ennalta-arvattava, oli se loppujenlopuksi suht selkeä ja suora. Jäin vähän kaipaamaan Matrix-1-seinä-ummessa tai Saw-1-murhaaja-olikin -tyyppistä yllätystä loppuun.
 
Tuotantopuoli loisti musta tässä leffassa. En pidä nopeasta sähellysleikkauksesta (Batman Begins), eikä sitä tässä musta ollutkaan, vaikka meno olikin suht nopeatempoista. Unesta uneen -leikkaukset olivat jopa kokeilevia, töksähtäviä ja musiikki oli toimintakohtauksia lukuunottamatta tasasta ambienttia. Mun mielestä tosi hyvin kohdennettu ja suunniteltu art directing-puolelta, sillä näillä pienillä tuottamistavoilla tuo leffa jättää erilaisen kokemuksen, kuin normaali scifiaction.
 
Boom: 8.5/10
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=26&t=192536