Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Aapo
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Presarin elektroniikka laukesi
Aika:22.07.2010 19:00   (muokattu 22.07.2010 19:19)
Vajaa kymmenen vuotta vanhan CIJ Precision Bassin sähköpuoli laukesi, ja olisi mielenkiintoista kuulla, osaako joku paremmin asioista perillä oleva oireiden perusteella arvata, mikä on vikana ja millä sen saisi korjattua / mitä pitäisi uusia.
 
Basson soundiin ilmeistyi (jos omiin puukorviini luotetaan) jokin aika sitten kummallinen keskialuepiikki. Sen sai kuulumattomiin vasta kun vahvistimen EQ:sta sääti 500 Hz alueen aivan kokonaan pois, mutta se kuului selvästi kun sitä nosti sieltä vähänkin. Tämä kuului siis vain soitettaessa bassoa.
 
En tiedä liittyykö asiaan, mutta volumepotikka on ollut löysällä, eli se pyöreä ontto "kädensija" siitä päältä on lähtenyt itsestään irti muutaman kerran ja olen sitten ruuvaillut sitä takaisin ja tiukemmalle. Siellä sisällä törröttävä "mutikka" kyllä näyttää pysyvän paikoillaan niin kuin pitääkin.
 
Jonkin aikaa tuli vain soiteltua toisella bassolla, kun asialle ei ehtinyt/viitsinyt/osannut tehdä mitään. Tänään sitten päätin taas kokeilla presaria, ja ensimmäinen ihmetys oli se, kun viritysmittarin mielestä kaikki kielet ovat G:ssä. Vahvarista kuului sitten vain tasaisen voimakas hurina. Sen verran kokeilin, että soittamalla kieliä vahvarista ei tule mitään ääntä, ei myöskään mikkiä naputtelemalla. Volumepotikkaa kun naputtaa sormella, niin naputus kuuluu vahvistimesta. Toisella bassolla kamat pelaavat normaalisti.
 
Eli lähinnä mietin että kuulostaako tämä siltä, että kolvaamalla homma tulee kuntoon, vai meneekä osia vaihtoon?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=192423