Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sartzan
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Straton body
Aika:14.07.2010 20:16
Zeeboo: Palatelen perä olisi meininki päivittää stratoksi. Ongelmana on tilojen, välineiden ja taitojen rajallisuus, joten joku valmisbody olisi vissiin käypänen ratkaisu.
 
Ennekuin alan puljaamaan DR-partsien tai Hoscojen kanssa ajattelin kysyä kokeneempien mielipiteitä noista. Edellinen 57€, jälkimminen 195€, kumpikin puunvärisenä. Miten iso osa tuosta hinnan erosta tulee laatuerosta?
 
Tietysti, jos jollain on varastossa käypänen body tai kokonainen raato, niin tarjotkaa ihmeessä.

 
Itse varsinaiseen kysymykseen eri valmisbodyjen laaduista en osaa sanoa, mutta oftopikoin sellaisen mutu-huomion verran, että straton bodyn kaulataskua joutunee operoimaan, jos siihen meinaa istuttaa tele-mallisen kaulan. Straton ja telen kaulataskuissa on ero, straton kaulan se kaulataskun pää on kaareva, kun taas telessä se on suora. Tästä seuraa, että straton kaulan saa tönäistyä kyllä telen kroppaan (kaulan päästä jää nurkat vähän irvistämään kylläkin) mutta telen kaula ei istahda täysin heittämällä straton runkoon. Ilman kaulataskun muutoksia telen kaula jää liian kauas skaalan näkökulmasta, ja intonaatio on pielessä. Kannattavinta lienee tämmösessä tapauksessa ruhjoa kaulatasku rungossa sopivan malliseksi, toisen mutta mielestäni huonomman vaihtoehdon ollessa kaulan muotoilu taskuun sopivaksi, varsinkin jos kaula on hyvä ja mieluinen. Korjatkaa jos olen hakoteillä...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=192234