Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sami_T
Alue:Livetoiminta
Aihe:Bassosoundi keikoilla, festareille ym. tapahtumissa
Aika:14.07.2010 09:30   (muokattu 14.07.2010 09:33)
UncleFester: Jos puhutaan festareista tai isommista lavoista niin eikö silloin basso tule jostain näistä:
- Nupin DI, jossa mukana joko pelkkä etunen tai sen lisäksi myös EQ
- Erillinen DI-boksi
- Mikitetty kaappi
- Mikki + DI

 
Juu
 
Eihän sen basson pitäisi sieltä lavalta hirveästi tunkea noissa olosuhteissa?
 
No se riippuu ihan siitä millaista kyytiä se rantasauna saa. Useimmat soittajat ei oikeasti sisäistä sitä kuinka lujaa niiden soitanto tulee sinne salin puolelle. Kaveri soittamaan ja itse salin puolelle kuuntelemaan niin sitten homma avautuu.
 
Ylempänä kirjoitettiin että silti basistin saundi voi olla pelkkää huminaa ja soittaja näin itse haluaa. Mietin vain että mistä noista se ääni silloin tulee, varsinkin jos sitä ei pysty paljoa korjaamaan? En ole ikinä tiskin takana ollut, mutta luulisin että jokaista noita voi melko helposti korjata.
 
No siinä on juuri se että sä et voi mikserin eq:lla _lisätä_ taajuuksia mitä siinä alkuperäisessä soundissa ei ollenkaan ole. Eli niinkuin yritin antaa vähän esimerkkiä että aika moni basisti tulee sellaisella muminalla että sä voit yrittää korostaa mitä tahansa yli 300 hertsin olevaa taajuutta ja vaikka käännät gainin tappiin niin soundi ei muutu mihinkään. Eli kun siellä ei niitä (bassosoundin kannalta olennaisia) taajuuksia ole niin ei niitä myöskään sinne millään tule.
 
Sama homma se on missä tahansa instrumentissa. Ei miksaaja voi "korjata" sitä soundia timantiksi. Kyllä sen hyvän soundin pitää ainakin osittain lähteä soittajalta itseltään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=192212