Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sakmongkol
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Miten Kompataan?
Aika:10.07.2010 03:21
peth_: Mutta tästä "ei voi oppia jos ei ole elänyt lapsena keskellä kaikkea" keskustelusta voisin vielä sanoa, että varmasti helpottaa ja monen asian suhteen on myös tutkittu, että pienenä lapsena, jopa jo sikiöaikana esim. musiikin kuunteleminen ja varsinkin omien vanhempien laulu saa lapsen musiikilliset lahjakkuudet nostamaan päätään.
 
Juujuu. Kohtuun pitää jo saada piano ja viulu niin sitten oppii soittamaan kaiken maailman musiikin teknisesti ja teoreettisesti oikein. Musiikissa kuitenkin tunne on tärkeätä ellei tärkein. Se että tykkää soittaa ja 'tuntee' musiikin jota soittaa, eikä vaan teoriaa ja tekniikkaa sen takana. Ei tarvitse olla mitään tietynlaista geeniperimää eikä tarvitse aloittaa musiikkiharrastusta mihinkään tiettyyn ikään mennessä tullakseen hyväksi muusikoksi, jopa virtuoosiksi.
 
Näin minun mielestäni. En perusta enkä halua perustaa tätä mielipidettä mihinkään omakohtaiseen kokemukseen enkä tieteelliseen tutkimukseen. Haluan vain optimistisesti ajatella asian olevan näin.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=192117