Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:markkuliini
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Mitä eroa on?
Aika:07.07.2010 12:46   (muokattu 07.07.2010 12:54)
moderndrummer88: No musta sabianin pojat on kyllä ihan samaa mieltä mun kanssa, huomaa tekstistä kohta "Brilliant Finish resulting in a smoother, glassier look and sound."
 
Minusta tuo lasisuus on sitä kirkkautta nimenomaan.

 
Entäs mitä 'smoother' sitten tarkoittaa? Tai 'more bite'?
 
Mun havainnot perustuu enemmänkin ride puoleen, btw. Etsin pitkään "täydellistä" Avedis Sweet ridea, ja niitä tuli testattua varmaan parikymmentä kappaletta, joista omistin kolme eri yksilöä. Brilliantteja ja traditionaleja oli siinä prosessissa useastikin vierekkäin, ja oikeastaan aina traditionalit kuulostivat avoimemmilta (myös ylä-äänien suhteen) ja herkemmiltä. Brilliantit kuulostivat tukkoisemmilta kyllä muillakin taajuuksilla.
Voi olla että brilliant-symbaaleissa on ihan yhtä lailla ylä-ääniä, mutta ne eivät ala soimaan vasta kuin kovaa soitettaessa tms.
 
Mutta taas A-custom-symbaaleissa en ole havainnut tuota samaa ilmiötä. Ne ovatkin alunperin suunniteltu kiiltäväpintaisiksi, ehkä siinä on se taika.
Huomasin myös, että Zildjian ei enää tarjoa Brilliant-viimeistelyä vaihtoehtona ainakaan K- tai A-sarjaan.
 
Edit: Jos samaa symbaalia verrataan ennen kiillotuksen ja sen jälkeen, niin kyllähän siitä painoa/materiaalia lähtee kiillotuksessa pois. Sekin osaltaan vaikuttaa soundin matalemiseen/pehmenemiseen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=192063