Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Imper
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Gibson J-45
Aika:05.07.2010 13:05   (muokattu 05.07.2010 13:08)
hallu: Anteeksi, että häiritsen ihan hetkeksi vain. En malta olla kysymättä, että mitä merkitystä on sellaisella erolla jota ei voi huomata muuta kuin vertaamalla samaa kitaraa samalla kielityksellä rinnakkain? itselleni ei ole vielä kertaakaan tullut vastaan tilaisuutta päästä vertaamaan ihan samanlaisia kitaroita musiikkikaupassakaan vierekkäin joten on vaan aina luottanut siihen omaan fiilikseen, että onko se näpeissä oleva kitara hyvä.
 
Toiseksi tuli mieleen, että liittyykö nuo suuret vaihtelut saman kitaran eri yksilöiden välillä siihen puurakenteeseen? meinaan, että onko vanerikitarat tasalaatuisempia? puuhan on tietenkin elävänä materiaalina kovasti yksilöllistä ja valmistusprosessi vain korostaa niitä eroja. Meinaan, että jos kauhean erilainen materiaali kulkee samanlaisen valmistusprosessin läpi.

 
Eikun kyllä noi erot olisi huomannut varmasti, jos kaikki kitarat olisivat olleet eri kaupoissa. On vaan ihan älyttömän harvoin mahdollista päästä vertaamaan eri yksilöitä samalla kertaa. Sillon erot tulevat selkeesti esille kun tilan akustiikka, kielien kunto tai sen päivän fiilis eivät vaikuta eri yksilöiden soundiin. Eikö? Pelkästään kitaran puut ja miten se on rakennettu. Kyllä ton parhaan noista olisin silti varmasti bongannut ihan yksinäänkin eri kaupasta. Jos olisin koettanut vaan tota huonointa, haukkuisin täällä luultavasti naama punasena nyky-Gibsoneiden laatua niinkun monet varmasti tekevätkin yhden tai kahden kitaran kokeilun perusteella.
 
Eri yksilöiden soundiin vaikuttaa tosiaan paljon toi rimoitus, joka pitäisi tehdä vähän yksilökohtaisesti, riippuen millanen kansi on jäykkyydeltään yms. Ja joo, vanerikitarat on varmasti paljon tasalaatuisempia. Ainut vaan, että ne kuulostaa vanerikitaroilta ja niiden herkkyys on aivan eri luokkaa kun kokopuukantisten kitaroiden. Joihinkin tarkoituksiin vanerikitaratkin on hyviä, mutta sellaista ei olla nyt etsimässä!:)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=191430