Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JeanK
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Linux ja musiikki
Aika:04.07.2010 14:59   (muokattu 06.08.2011 14:15)
Aikaisempien kokemusteni perusteella vedin sen johtopäätöksen, että kannattaa pysyä pääasiassa yhden jakelun pakettivarastojen varassa, kunhan ovat riittävästi ajan tasalla. Uusimpien versioiden käyttö voi tuoda ongelmia, varsinkin epävakautta ja toisinaan ne särkevät oudolla tavalla systeemin. Debianin pakettien pitäisi sopia Ubuntuun, mutta aina ei tämäkään lähisukulaisuus auta vaan uuden paketin asentamisen jälkeen kone voi alkaa temppuilla ja jos tekee kerralla useamman lisäyksen, on vaikeaa jäljittää, mikä niistä aiheutti ongelmat.
 
Totta, Ubuntu Studio, AV Linux ja vastaavat valmiit jakelut ovat vaivaton tapa saada nopeasti ja kivuttomasti aikaan toimiva ynnä valmiiksi optimoitu systeemi. Oma yritykseni lähti alun perin siitä, että yritin saada mahdollisimman paljon tehoja vapaaksi, jotta voisin käyttää raskaita samplereita kuten Kore Playeria VST-pohjalla, niissä on joitakin saundeja joita en ole muualta löytänyt. No, niiden vakaus tuolla tavalla käytettynä on hyvilläkin resursseilla vähän sitä ja tätä. Mutta hämmästyin sitä, kuinka vähällä vaivalla ja osaamisella saa nykyisen Ubuntun perustalle kasatuksi toimivan ja vikkelän systeemin.
 
Hydrogenin uusimmat rumpusatsit ovat jo kohtalaisia, esim. varastoon kuuluva BJA_Pacific ja jostakin (nyt en saa jäljitetyksi, mistä) lataamani PearlKitProPlus. Ovat ne kooltaankin huomattavasti isompia kuin aikaisemmat. LinuxSampleriin sopivan melko mukavan Jazz Kit.gig -satsin löysin täältä:
 
http://gigasamples.com/
 
Olen noudattanut neuvoa, jonka mukaan saundien pitäisi olla mahdollisimman hyvät ja valmiit äänittäessä ja muokkaamisen pitäisi jättää minimiin. En väitä olevani alan ammattilainen, kaukana siitä, ja rumpuraitojen muokkaamiseenkin pitää varmaan syventyä.
 
Omia pääosin Linuxilla aikaansaatuja tuotoksiani täällä:
 
http://www.myspace.com/jkbellforest
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=136394