Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tsugu Way
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Vanhat CD-julkaisut
Aika:30.06.2010 11:00
Minun mielestä ne "ensimmäisen kierroksen" cd:t parinkymmenen vuoden takaa vanhoista klassikkolevyistä olivat huonosoundisia ja jotenkin suttuisia. Kannetkin vaikuttivat aivan kuin olisi vain kopiokoneella vetästy valkoselle arkille. Ei ihme, että vinyylinrakastajat olivat (ovat varmaan vieläkin) sitä mieltä, että vinyylit ovat dynamiikaltaan ja souindeiltaan (ja kansitaiteeltaan) parempia ja lämpimämpiä.
 
Sittemmin kyllä mielestäni remasterointien myötä monista klassikkolevyistä on tehty upeat uudet painokset. Soundit ovat huimasti kohentuneet - ja etenkin erottelevuus on parantunut. Ja kansistahan on tehty upeita kokonaisuuksia vihkoineen ja laatupapereineen. Esimerkiksi Stonesien ja Ganesin re-masterit ovat todella onnistuneita. Ja kait ne uudet Beatlesitkin olivat aika onnistunut julkaisu.
 
Ja bonus-biisit eivät haittaa varsinkaan, jos ne on jotain kyseisistä sessioista ylijäänyttä materiaalia. Mukava lisä, etenkin jos hankkii jonkun levyn neljättä kertaa (C-kasettiäänitys - lp - eka cd - uusi cdmasterointi bonusralleineen).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=191916