Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Janus
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Miten säveltää biisi, jossa sanat?
Aika:27.06.2010 20:03
Tommittaja: älä kuuntele ton edellisen viestin kirjottajaa, ei kompin tarvitse mennä täsmälleen samassa kohtaa kuin laulun, kuuntele tämä ja ota mallia: http://www.youtube.com/watch?v=SUMcA--ejOc
 
Sulta tais mennä edellisen kirjoittajan pointti täysin ohi, mutta ei se mitään, tää on internet. Kyse ei siis ollut siitä, että biisin taustojen rytmityksen/komppauksen todellakaan pitäisi mennä samassa tahdissa kuin laulumelodioiden (välillä sekin on todettu toimivaksi: Black Sabbath - Iron Man), vaan siitä että _laulumelodioiden rytmitys_ olisi sanoituksen suhteen koherentti.
 
Toisaalta, hyvä esimerkki toi "Still Loving You" on siitä, että kansainvälisen hitin voi esittää painottamalla englannin kieltä "väärin", mutta se nyt menee oikeastaan samassa veneessä ton krauttiaksentin kanssa muutenkin. Rihannan "Umbrella" olis ehkä parempi esimerkki siitä, miten natiivi kielenpuhuja voi venyttää ilmaisun ja ääntämisen rajoja niin, että biisin koukusta ("under my ummbrrr-ella...") tulee niin ärsyttävän muistettava ja tarttuva.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=189913