Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jPekka
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Oktava MK-219
Aika:22.06.2010 19:44
juti: Overeiksi ajattelin tuollaisia.Oisko kellä heittää ruusut ja risut kehiin ? Myyjä kehuu,mut niihän ne tekee aina.
 
Periaatteessa vallan mainio mikki. Olen käyttänyt toisena "overina" Glyn Johns -mikityksessä (toinen oli Röde NT2A - silloin ei ollut kahta samanlaista) ja hyvinhän tuo toimi.
 
Mikin tunnettu ongelma on se kolhohko valumetallikuori ja jokseenkin umpinainen ritilä, jotka saattavat aiheuttaa jonkinlaisia häiriöääniä ja -resonansseja, ennen kaikkea kovien äänien kohdalla. MK-319 on tunnetusti muuten sama mikki, mutta paremmin suunnitellulla kuorella. Sitä paitsi ainakin minulla ollut kehtoripustin oli hankala, hutera ja kömpelö, minkä lisäksi kuminauhat haurastuivat melkoisen nopeasti poikki. (Voi olla, että niissä on nykyään parempi kehto.) Se epä-shockmountripustin on taas yksinkertainen taivutettu peltiliuska.
 
Itse olen tuon GJ-äänityksen jälkeen hommannut overi- ja muuhunkin käyttöön sovitetun parin Oktava MK-101:iä. Sama kapseli kuin MK-219:ssä ja -319:ssä, mutta nämä ovat MK-012-runkoon ruuvattavia irtokapseleita. Soundi on ehkä hivenen heleämpi tuon rungon/vahvistimen ansiosta, mikä tietysti sopii overeille. Kehtoripustimetkin ovat parempia. Sitä paitsi tuo modulaarinen rakenne mahdollistaa muiden 012-irtokapseleiden hommaamisen myöhemmin samoihin runkoihin.
 
Rumpuja en ole vielä päässyt 101:llä äänittämään, mutta flyygeliä kyllä. Hyvin toimivat.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=191742