Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rofa
Alue:Koskettimet
Aihe:Miten Nord Electroon ala-manuaali?
Aika:22.06.2010 14:11
Olenkin Casio-tasoinen soittaja :o) Toisin sanoen harrastelijatasoa, ja kiipparin hommatkin tuli laulun lisäksi "soita vaik jotai sointuja soolon aikana"-tyypiseksi ratkaisuksi ja homma rupesi sen verran kiinnostamaan että ryhdyin oikein treenaamaan... Tästä on alle kaksi vuotta aikaa joten casio on vielä "ihan riittävä", vaikkakaan en siihen nykyään enää juurikaan koske.
 
Hyvä pointti tuo ohjelmoinnin hankaluus... Se mitä tarkemmin ajatellen eniten kaipaan on vaikka "on/off"-kytkin jolla kytken sen kakkoskiipparin kahden moden välillä, niitä hammo-soundeja tulee muutenkin säädeltyä jatkuvasti ja jotkut "top 5"-soundit saa varmaan useimmissa soittimissa (jopa casiossa) pikanäppäinten taakse.
 
Käsittääkseni Nord Electro vastaanottaa alasormion midit eri kanavalla kuin "oma" sormio, joten *pitäisi* onnistua ohjelmoimaan kakkoskiipparissa niin että se vaihtaa vaikka MIDI ch. 2:n ja 3:n välillä, siis se mitä se lähettää. Vastaanotin on sitten joko 2 (Nord Electro) tai 3 (kiipparin oma soundimoduuli). Ykkösessähän sitten on Nord Electron oma ylämanuaali, mutta sekin on muistaakseni säädettävissä mihin tahansa kanavaan.
 
Nyt edessä onkin sen itse laudan hankinta; Ehdoteltuja on mm. Triton LE ja Yamahan MO6 ym, hieman vaikuttaa kyllä korkeahkoilta hinnoilta soittotasooni nähden, mutta kannattaako edes yrittää etsiä halvempaa? Mitään sekvensserijuttuja en tule tarvitsemaan, ja jos tarvitsen otan läppärin käyttöön, ainoastaan tuo "hammo päälle/pois"-nappia tarvitsisin. En tiedä juuri mitään noista eri kosketinsoitinten kategorioista yms. joten vähän neuvoja/ehdotuksia kaivattaisiin "aloittelijalle"...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=191651