Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:markotetri
Alue:Livetoiminta
Aihe:Meluluvat
Aika:20.06.2010 21:20
FrisCo: Hauska juttu joskus viime kesänä kun Eppujen keikalla oli asetettu meluraja johonkin 90db tienoille, niin pelkkä yleisön huuto ylitti nuo lukemat.. Että näinh. :)
 
Ei, se ei ole hauskaa, etenkään olla töissä sen miksauspöydän takana sillä hetkellä. Monissa kaupunkialueella järjestettävissä tapahtumissa desibelirajat on jouduttu lyömään niin alas, että musiikin tarkoitus ja viihdyttävyys ko. tilanteessa kärsii. Useimmissa tapauksissa miksaaja joutuu tekemään melkoisen määrän kompromisseja saadakseen äänenpaineen pidettyä tarpeeksi alhaalla.
 
Tuntuu kovin turhauttavalta, kun ilmoitettu "meluraja" on vaikkapa 94dB(A)(slow), ja bändi soittaa tämän rajoituksen puitteissa - kun biisin loputtua yleisön suosionosoitukset ylittävät 100dB(sama asteikko) kevyesti. Onneksi dB(A) -asteikko sallii matalien taajuuden korostamisen niin, että takarivin jengi edes tajuaa bändin olevan lauteilla. Se ei välttämättä ole kokonaissoundin kannalta hyvä asia, mutta se on usein ainoa tapa kilpailla yleisön mekkalan kanssa tuollaisessa tilanteessa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=191367