Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pekurides
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:VHT biasointi
Aika:18.06.2010 16:09
Moridin: Mittaa anodijännite (anodilta maahan, satoja voltteja) ja kerro se tuolla anodivirralla = anodin tehohäviö
 
Tehohäviön pitäisi sitten olla alle 70% datalehdissä sanotusta maksimista (KT88:lle 42 wattia, eli 70% on 29,4 wattia). Kannattaa biasoida siihen missä saundaa parhaalta, ja sit tarkistaa lopuksi ettei ole mennyt yli 70%.

 
Nuitakin tehohäviöitä KT88 löyty hiukan erilaisia eri putkille ja suurimmalle osalle datasheettäjä ei ollenkaan:)
 
Jotkut lähteet sanovat että 42 toiset 35... tuota reissue genalexia taas ei voi laskea orrkis gold lionin mukaan joka taas taisi kestää melkein mitä vaan.
 
Ihan työkseen nuita bias-säätöjä tekevät heputkin kertoilivat eriäviä lukemia mihin ovat säätäneet.... ota siitä nyt sitten selvää! oli aika sirkus kun yritin sitä optimitehoa kaivella... eräs tunnettu asentaja kertoili että 40Ma hän on yleensä nuo pistänut ainakin VHT2150.ssa.
 
Mulla ollu helmikuusta asti 40ma genalexit ja ihan ok ovat vieläkin, samoin svetlanat, saundi selvästi parani kun nosti siitä 36ma.
 

 
Oliskohan tuo 40mA olllu laskettu suurinpiistein 35watin mukaan jos oikein muistelen, toinen hommeli myös KT88 putkissa että niiden ei tarvi edes käydä kovin kuumana kun niistä harvemminb sitä pääätesäröä haeskellaan, kunhan sopivasti lämpöä ja paksuutta tulee vaan saundiin.
 
kannattapi se anodijännite juu ensin tarkistaa ja sitten sen mukaan taulukoita tiirailla.
 
Tässä mun 2150 voipi olla suurempi jännite kuin 2/90/2 :ssa ..... ulostulotehoa ainakin on suurempi ja enemmän ja isompaa tavaraa sisällä...
suurempi anodijännite haluaa pienemmän virran ja toisinpäin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=191628