Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Schenker
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Oma säröpedaalin suunnittelua *mr:n projekti*
Aika:17.06.2010 23:15
Rankkaa homma tämä uusien asioiden opiskelu, mitä enemmän oppii, sitä vähemmän tajuaa tietävänsä. Huh..
 
http://www.booky.fi/kirja/thomas_l/ … onal_current_version_/9780136155812
 
Suosittelen. Kallis, mutta tajuttoman hyvä opus.
 
1. Mitenkäs kun joissain skeemoissa näkee useita op-amppeja samassa piirissä, niin mikä idea noissa on? Vahvistaako jokainen opari signaalia vai onko noilla jokin muukin virka soundin kannalta?
 
Osa vahvistaa, osa toimii esim. jännitteenseuraajana. Ideaalinen vahvistinhan on sellainen, missä on mahdollisimman suuri sisääntuloimpedanssi ja mahd. pieni lähtöimpedanssi, jolloin esimerkiksi kytkennän perään heitetty jännitteenseuraajaksi kytketty opari antaa sille hyvin pienen lähtöimpedanssin -> suurin osa signaalista pääsee kytkennästä "ulos".
Jos oparikytkennän vahvistus >1, kyseessä on vahvistin, jos taas vahvistus on suunnilleen 1, jännitteenseuraaja. Se on helppo itsekin katsoa skemasta, kumpi on kyseessä, Jännitevahvistus (Av)=takaisinkytkennän resistanssi (Rf) / sisääntuloresistanssilla (Rin).
 
2. Ratissahan ei ilmeisesti ole input capacitoria lainkaan, eli signaali pääsee puhtaana piiriin. Onko tuon input konkan tarkoitus vain määrittää piiriin pääsevän basso/treble taajuuksien suhde vai vaikuttaako se moniin muihinkin seikkoihin?
 
Kyllä siellä mun nähdäkseni 22nF konkka on. Ainakin tuossa GGG:n versiossa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=191040