Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sami_T
Alue:Livetoiminta
Aihe:hk audio premium ja jbl 500 sarja
Aika:17.06.2010 22:34   (muokattu 18.06.2010 00:15)
krisse_sela: eli onkosta kellään kokemusta hk audio premium kaiuttimista. on suunniteltu premium 18 subeja ja 15 tai 12 yläpäitä. suht tiuhaan keikkailevalle bändille. keikka tilat on tollasia peruskuppiloita 200 hengen yleisöllä..riittääkö tämän kokoluokan laitteissa puhtia potkia sit vaikka koko bändiä läpi tästä setistä. toisena vaihtoehtoja jbl prx 515 ja 518 subit. vai pitääkö hommata tommoset rcf TT sarjan kauheet mörssärit joita nyt on käytetty vuokrafirmalta.
 
Se Premium PR:O on niitä halvimpia vehkeitä millä vähän nyt pystyy tekemään jotain. En kyllä lähtis sillä setillä 200 hengelle vetämään. Tai se nyt vähän riippuu mitä tyylilajia vedetään ja mikä on se tavoite sen soundin ja äänenpaineen suhteen. Kevyet hommat juu, jos on joku vähääkään vauhdikkaampi orkesteri (edes bilebändi) ja tarvis vähän saada tutinaa puntteihin niin ei. En sano todellakaan että se HK olisi huono vehje, päinvastoin, hintaluokassaan se on oikein hyvä.
 
Jos on TT+:lla tottunut menemään niin sitten kun onkin yhtäkkiä se HK Audio (tai JBL) alla niin kyllä voi ahistus hiipiä hipiään hyvin nopeasti. Ne on aivan eri maailmoista nämä vehkeet.
 
PRX:aan en oo törmänny kuin satunnaisesti siellä täällä mutta se ei oo vakuuttanu sitten yhtään ja jotenkin tuntuu että se on hinnoiteltu vähän yläkanttiin. Siitä bassosta ei oikein "lähde" ja se yläpää toimii yksittäisillä äänilähteillä mutta sitten kun koko bändi veivaa niin se menee jotenkin oudosti tukkoon. Tai sitten vaan luulen.
 
Tässä muutamia omia suosituksia:
 
Yhdelle kylän bändille just laitettiin EV TourX-sarjaa (TX1122+TX1181 per puoli) ja ne on niihin kovasti tyytyväisiä. Halpa ja vähän haikea sekin kattaus on mutta "vetokelpoinen" ja huomattavasti parempi kuin toi HK Audio.
 
Toiselle poppoolle (7 hengen bilebändi) aikaisemmin laitettiin Martin Audio Blackline-läjä (F15+S18 per puoli), olin juurikin viime viikonloppuna miksaamassa ko. poppoota tolla PA:lla jossain firmakisoissa ja sillä jo vetelee sellaset 200 hengen pippalot oikein hienosti eikä tarvi miettiä että riittääkö vai ei. Soundikin on vähintäänkin kohtuullinen.
 
edit: tuosta PRX:sta vielä. Ulkomaanelävät kirjoittelee että PRX:n kanssa on ollu kaikenlaista suhinaongelmaa ja siinä on jonkinlainen gate mikä tarttuu peliin jos se kaiutin luulee että sinne ei syötetä mitään. Mikä ei nähtävästi toimi ihan niinkuin insinöörillä oli mielessä. Jotain tästä kertoo se että nyt, voisi sanoa että poikkeuksellisen nopeasti PRX500-sarjan julkistamisen jälkeen JBL julkaisi ihan hiljattain uudet PRX-kaiuttimet mitkä nähtävästi korvaa noi vanhat mallit
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=191541