Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Werihukka
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Soolokitaran nauhoitukseen vinkkejä
Aika:11.06.2010 03:03   (muokattu 11.06.2010 03:03)
En kyllä laittaisi gatea ollenkaan. Pidä vaan huolta, että on hyvät piuhat ja mahdollisimman vähän ylimääräsiä pedaaleita signaaliketjussa sekä hyvä soittaja ja maltillinen gaini. Hevihommissa kitaristi voi sooloon haluta turhankin paljon gainia, jos on tottunut himassa vetään säröt täysillä tilua, mutta se ikävä kyllä tuo usein ongelmia kohinoiden ja häiriöäänien kanssa. Yksi kikka on hoitaa kitaristin kuuntelu täysin eri vehkeillä, jotta saa kuunteluun enemmän säröä, jos kitaristi sitä vaatii.
 
Jos vika taasen on kitarassa, niin kannattaa selvittää mistä häiriöt tulee ja koittaa hoitaa se homma kuntoon siitä instumentin päästä. Ylimääräinen noisegate huonon kitaran takia ei valitettavasti tule auttamaan varsinkaan efektiloopissa. Jos se häiriö tulee häiritsevän lujaa, niin noise gate tuskin osaa sitä poistaa. Sen sijaan se voi aiheuttaa jotakin muuta ei-toivottua efektiä.
 
Mikin asettelulla on myös suuri merkitys. Lähempänä kaiuttimen keskustaa tulee enemmän häiriöääntä ja reunempaa taas vähemmän.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=191443