Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:wilo
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Oma säröpedaalin suunnittelua *mr:n projekti*
Aika:04.06.2010 11:49
Jo pelkästään ekvalisoimalla saa monipuolisia saundeja. Esim. Rocktron Chameleonissa ja muutamissa muissa Rocktroneissa on parametrinen/puoliparametrinen eq ennen ja jälkeen säröjen. Aika monipuolista saundia saa niistä. Noi ovat toki digitaalisia laitteita eivätkä pelkästään säröpedaaleja, mutta periaatteessa equtus on hyvä ajatus. Hyvin tehty eq ei myöskään kohise turhia.
Ihan eri asia on sitten käytännön toteutus: miten pedaalin kokoiseen laitteeseen saa rakennettua laadukkaan 10- tai 20-kaistaisen graafisen eq:n (ilmeisesti analogisena)? Toisaalta; vaikka sellaisen pedaalin saisi tehtyä, onko käytettävyys enää mitenkään järkevä?
 
Mä suosittelisin ennemmin equa, jossa on basso ja treble sekä puoliparametrinen tai jopa parametrinen middlesäätö. Sillä saa jo todella monipuolista saundia, mahtuu pienempään kokoon eikä tartte niin monta säädintä. Mielenkiintoista voisi myös olla mahdollisuus säätää equa ennen säröä ja särön jälkeen.
Itse asiassa esimerkki tällaisesta pedaalista on Boss Metal Zone: http://www.bosscorp.co.jp/products/en/MT-2/ . Saundipaletti on todella laaja, joskin pedaali on toki viritetty tiukkoja säröjä ajatellen.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=191040