Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Carpenter
Alue:Bassot
Aihe:Basso haussa ja muita kysymyksiä
Aika:01.06.2010 16:47   (muokattu 01.06.2010 16:48)
Bassokärpänen puri ja nyt pitäisi saada riittävän laadukas vempele hintaluokassa ehkä 400-500 e (auts!). Käytetty on vahva vaihtoehto. Kitaraa on tullut soitettua reilut seitsemän vuotta ja luulisin jotenkuten erottavani hyvän kielisoittimen huonosta. J- tai P-tyylin basso tuntuisi optimaaliselta, ei tarvitse olla aito kuitenkaan. Esim. Tokain vähän kalliimmat kopiokitarat on toimineet hyvin itsellä, ergo samaa voisi varmaan olettaa bassoista. Muusiikkityylit joihin pitäisi sopia sijoittuvat asteikolla funk/jazz-napsuttelusta heveimmillään stoner rock -tyyliseen klonksutukseen.
 
Asiallisella jazzarilla tai presarilla tuskin pieleen mennään. Kannattaa tosin ennen ostopäätöstä kokeilla erilaisia bassoja ja löytää sieltä se itselleen oma malli. Presarissa on esimerkiksi paljon jazzaria leveämpi kaula ja vähemmän säätövaraa saundissa. Basso kannattaa myös säätää/säädättää hyvin, niin soittaminen on huomattavasti mukavampaa.
 
Bonuskyssärit:
1. Släppäys on aina kiinnostanut suunnattomasti. Pitääkö släppäämiseen käytettävässä bassossa olla tavallista korkeampi relief ja/tai action, ja soveltuuko jotkut mallit siihen paremmin kuin toiset?

 
Mielestäni kielien ei tarvitse olla normaalia korkeammalla. Basson malli riippuu ihan siitä, että minkälaista saundia hakee. Presarilla saa perinteisemmän saundin, jota kuulee vanhoilla levyillä ja aktiivipeleillä saa taas halutessaan modernimman kuuloista saundia.
 
2. Mitä sanoo 30-wattinen kitaraputkivahvari jos sen läpi bassottelee kotona, eli yleensä aika hipihiljaa? Poks? Ja menettääkö siinä (liian) paljon jotain olennaista soundista, esim. "botnea"?
 
No itse olen jo nelisen vuotta soittanut kotona Peavey Classicin kanssa ja mielestäni toimii kotitreeneissä hyvin. Tosin kaikkein syvin basso jää puuttumaan, mutta treenaamisen kannalta olennainen tulee selkeästi esille.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=191164