Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Antti1
Alue:Aloittelijat
Aihe:levyn miksaus projektti
Aika:31.05.2010 19:23   (muokattu 31.05.2010 19:24)
geneo: mitä mieltä te olette tästä?
 
Mä olen sitä mieltä, että sä menet perse edellä puuhun miettiessäsi mitään valmiita ohjearvoja säädöille ja efektoinneille. Ainoa oikea keino on kuunnella tehdä biisin ehdoilla sitä miksausta. Kaiken kukkuraksi tuntuu vähän oudolta, että sä miksaat laulua valmiin taustan päälle. Se tekee asiasta tietyllä tapaa yksinkertaisen, mutta taas toisaalta aika vaikean; sulta jää puolet mahdollisuuksista pois. Laulun biisiin istuminen ja sopivasti pinnalla oleminen voi riippua suuresti jonkun toisen soittimen miksauksesta ja sovittamisesta äänikuvaan.
 
Suosittelisin heittämään kaikki ennakko-oletukset romukoppaan ja tekemään niinkuin parhaalta kuulostaa. Myös noi kaikki presetit on vähän vaarallisia. Ne on parhaimmillaan ihan ok lähtökohtia, mutta niiden käyttö lähtökohtaisesti kuulostaa siltä, ettet ihan täysin tiedä mitä olet tekemässä ja miten ne kaikki toimivat. Varsinkin kompressorin käyttö tulisi ottaa kunnolla haltuun, se on se perustyökalujen perustyökalu, jolla kokonaisuus liimataan kivaksi paketiksi.
 
Sama pähkinänkuoressa: tee vain vaadittava, äläkä mitään vain tekemisen vuoksi ja siksi, että joku on kertonut jossain tehneensä niin. Lähtömateriaali ja käytettävät työkalut on lähes poikkeuksetta erilaisia. Kuuntele.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=191140