Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:-Cale
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Hughes & Kettner (yleistä keskustelua)
Aika:28.05.2010 16:51   (muokattu 28.05.2010 16:59)
Kaksi huugoa löytyy:
 
Edition Tube oli ensimmäinen putkivahvistimeni, ja on yksi pisimpään käytössäni säilyneitä laitteita. Tämä siis se vanhempi ruskeaverkkoinen malli celestion -elementillä. Tämä tuli hankittua silloisen vahvan m.net -hypen johdosta, ja kyllähän tämä onkin sen hoitanut mitä luvattiinkin.
 
Laite on mielestäni vahvimmillaan kun tavoitellaan vanhahtavaa rock -saundia, suhteellisen miedoilla gaineilla. Säröähän tuosta lähtee aivan tolkuttomasti, mutta mielestäni saundi alkaa kärsimään sitä enemmän mitä yli puolenvälin gainia lisää. Itsellä gain on yleensä n. klo 9, eli vain neljäsosa käytössä. Jos enempään säröön on tarvetta, käytän yleensä Bad Monkeytä tai SD-1:stä tiukentamaan säröä, joka on aika harva ja löysä. Toimivat myös soolobuustina. Tämä vahvistin syö todella hyvin tuollaisia halvemman pään säröpurkkeja. Ääntä tästä lähtee myös aivan käsittämätön määrä, master volumea säröillä on bändikäytössä hieman yli neljäsosan, eikä ihan hiljaakaan soiteta. Clean -kanavaa saa sen sijaan avata jo puoleenväliin. Clean -kanava on mukavan lämmin, ja siksi päädyinkin tähän vahvistimeen aikanaan, Peavey Classic oli toinen vaihtoehto.
 
Moitetta laite saa efektilenkistään, joka on ilmeisesti näiden tyyppivika. Nimittäin mikäli se on ollut pidempään pois käytöstä, aiheutuu sen käytöstä ikävää rahinaa ja pauketta. Korjaantuu esim. laittamalla piuhan sendistä returniin. Juuri suihkuttelin elektroniikkaspraytä sinne, ja ilman piuhaa ei ainakaan heti ilmennyt enää mitään ongelmaa.
 
Ei mikään maata mullistava vahvistin missään tapauksessa, mutta hintaansa nähden varsin kelvollinen laite moneen menoon, mutta parhaimmillaan tosiaan kevyemmän pop, rock, blues -musan parissa. Hevihommiin suosittelisin jotain muuta, mutta pedaalien kanssa sekin tuolla taittuu.
 

 
Statesman Dual EL84:n hankin koska olen ollut tyytyväinen ET:hen, ja käyttäjäkokemuksetkin olivat olleet varsin hyviä. Tämä siis myös 20 wattinen combo, elementiksi vaihdettu edellisen omistajan toimesta Private Jack. Putkia tässä vaiheessa ei oltu vielä vaihdettu, paitsi etuasteeseen toinen, eli tehdasputket muilta osin. Säröt olivat heti alkuun omaan korvaan hieman hienostuneemmat, ei niin rouheat kuin ET:ssä. Mistä kukin tykkää, kummallekin on paikkansa. Lienee elementin vaihdollakin osansa asiaan. Edellinen omistaja perusteli tuota vaihdosta sillä että clean parani. En osaa siis vertailla vaihdosta alkuperäistilanteeseen. Clean tässä on kirkkaampi ja heleämpi, ns. kristallimaisempi kuin ET:ssä. Itse ehkä kuitenkin pidän ET:n pehmeästä ja lämpimästä cleanista enemmän. Mutta ei tämäkään missään nimessä huono ole.
 
Statesmanissa on myös itsessään boost -ominaisuus, jota ohjataan jalkakytkimen toisella painikkeella. Itse olen käyttänyt tuota lähinnä soolobuustina, johon se onkin ihan omiaan, ei tosin varmasti paras mahdollinen vaihtoehto. Lisäksi tästä löytyy twang -nappula, jonka ilmeisesti pitäisi lisätä twängiä :) En kuitenkaan mitään hirveän suurta tai mainittavaa vaikutusta tuolla huomannut, ja olenkin vähän alkanut miettimään koko nappulan tarpeellisuutta.
 
Kokonaisuutena kuitenkin hyvä laitos, ehkäpä vieläkin monipuolisempi kuin ET. Tosin tämäkin on enempi noihin jo em. genreihin soveltuva, kovemmilla säröillä suosittelen taas erillistä säröpedaalia kaveriksi, sillä tässäkin on tuollainen ET:lle ominainen löysä ja harvahko särö. Efektilenkkikin toimii paremmin, ja esim. Tonelabia käytettäessä efektilenkissä efektilaitteena ei vahvarin oma saundi värity niin paljoa kuin ET:ssä, joten toteutus on siltä osin parempi. Tosin ET:n kanssa käytänkin erillispedaaleita, joten sillä ei sen suurempaa merkitystä ole.
 
Kitaroina käytän G&L Legacy -stratoa, jossa SD humbucker tallassa, sekä CV Telecasteria. Täytyy sanoa että näiden vahvarien kanssa tele sopii kuin nenä päähän. Tuohon teleen edellinen omistaja sanoi vaihtaneensa jonkun paremman tallamikin, arvoitukseksi kuitenkin jää mikä se on, mutta väliäkös sillä kun hyvältä saundaa.
 
Edit: Loppuun vielä, että saapa nähdä jatkuuko tie tästä Hughes & Kettnerien viitoittamana jatkossakin. Itse olen tykästynyt noissa retromaisuuteen, niin saundeissa kuin ulkonäössäkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=191042