Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Anzalone
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Rock'n'Roll Hall of Fame
Aika:26.05.2010 11:19   (muokattu 26.05.2010 11:42)
Alice Cooper on selkeästi Rock and Roll Hall of Famen eniten syrjimä tyyppi. Cooper kuitenkin on teatraalisen rockin kehittäjä, jonka panos erityisesti 70-luvun rock-musiikkiin on merkittävä. Ilman Cooperin lava-showta ja glam-imagoa ei esim. David Bowie olisi keksinyt Ziggy Stardust -hahmoaan. Bowie kun oli vuonna 1970 pitkähiuksisena folk-laulajana Alicen keikalla ja näki meikkinaamaisen ja naistenvaatteita käyttävän Cooperin-pojan teatteri-shown. Jonkin ajan kuluttua Bowiekin sitten vaihtoi tyylinsä folkista glam rockiin, mistähän mahtoi saada idea?
 
Kun on puhe glam rockin historiasta, monet usein mainitsevat Bowien, sekä Marc Bolanin ja T.Rexin tyylilajin keksijänä. Molemmat olivat 60-luvun lopulla vielä folk-artisteja, kun Cooper jo silloin käytti kiiltäviä kuteita ja silmämeikkejä. Alice Cooper oli historian ensimmäinen glam rock -yhtye, ikävä kyllä vain harvat sen tietävät, saati myöntävät.
 
Alice Cooper on ehdottomasti ansainnut paikkansa Rock and Roll Hall of Famessa. Hänet tunnetaan shock rockin ja teatraalisen rockin kehittäjänä, sekä bändi oli ensimmäinen glam-yhtye. Lisäksi suuri levymyynti, minkä kai RARHOF vaatii.
 
Kaikenmaailman Van Halenit ja Madonnat pääsevät ennen Alicea. Aivan naurettavaa, ottaen huomioon että esim. Van Halenin yksi suurimmista innoittajista oli juuri Alice Cooper. Alice Cooper -bändin sekä koko glam rock -liikkeen vaikutusta punk rockin syntyyn 70-luvun puolivälissä tuskin kukaan kieltää. Esim. Sex Pistolsin yksi suurimmista esikuvista oli Alice Cooper. Johnny Rotten esim. lauloi Cooperin "I'm Eighteenin" Sex Pistolsin koe-esiintymisessä. Ja kun ottaa huomioon sen faktan, että Pistolsit julkaisivat yhden virallisen levyn, eikä kukaan jäsenistä osannut soittaa, täytyy vain ihmetellä, että millä perusteella esim. kyseinen yhtye on paikkansa ansainnut. KISS ei vielä ole päässyt jäseneksi, eikä heidän tulisikaan päästä ennen kuin Alice Cooper on siellä. Toki tässäkin varmaan taas katsotaan levymyyntiä, eikä sitä miten yhtye on vaikuttanut rockiin ja mitä uutta yhtye on tuonut populaarimusiikin saralle. Eli todennäköisesti KISS pääsee Rock and Roll Hall of Fameen ennen Cooperia, mikä on tapahtuessaan suunnaton vääryys.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=189757