Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rintapek
Alue:Livetoiminta
Aihe:Vokaaliefektin kiertämisen poistaminen?
Aika:25.05.2010 23:02   (muokattu 25.05.2010 23:05)
SudenUni: Ei se kompurasta johdu
 
Jos lauluhomma toimii ilman tota digitekkiä, niin oletetaan, et mikserin ja vahvarin säädöt ja ämyrien sijoittelut + muut on tarpeeksi lähellä oikeaa. Eli vika on tos digitekissä, tai pikemminkin sen käytössä.
 
Printtaahan tolta sivulta vekottimen manuaali ja lue sitä ihan ajatuksen kanssa.
www.digitech.com/products/Vocalist/Vocal300.php
 
Toi vehje siis on tarkoitus kytkeä mikin ja miksuttimen väliin ja vissiin niin olet tehnytkin. Piuhoitus vissiin on kunnossa???, eli mikki xlr- inputtiin ja xlr- outputista piuha mikserin mikkietuseen.
 
Ensimmäiseksi säädät vehkeen sisääntulosignaalin oikealle hehtaarille input-gain potikalla. Jos inputclippivalo huutaa punaisena, ni ääni on kuralla jo kättelyssä. Tuon tutkimiseen vehkeen ei tartte olla kytketty mikseriin.
 
Löytyypi bypass-poljin, niin vekottimen kun laittaa bypassille, ni mikkisignaalin pitäis mennä jokseenkin semmoisenaan vehkeen läpi mikserille. Eli äänen ei pitäis särkyä, eikä kiertää enempiä kuin kytkemällä mikki suoraan mikseriin. Jos niin käy niin inputgain on ihan liian kovalla. Jos taas alkaapi vinkumaan kun bypassin polkaisee pois päältä, niin sinulla on efektit solmussa ja siihen ei auta muu kuin tuo manuaalin tavaaminen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=190890