Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kyllikki
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Cimar-kitarat
Aika:15.05.2010 08:25
fox: Noihin "vähän halvempiin" sitten olis laskettava vielä Moridairan Morris ja Kasugan Kasuga, ja lukuisa joukko "vapaita brändejä" joitten taustat ja vallankin valmistajatehtaat usein jää kyllä täysin hämärän peittoon.. DIA, Marchis ja monia muita.
 
Tuli mieleeni, että opiskeluaikojeni kesät vietin erilaisissa kesätöissä, joista saaduilla tienesteillä ostin ensimmäisen "oikean" sähkökitaran. Omatekoisia kitaraviritelmiä oli siihen saakka jo ollut muutamia, mutta kun pääsin joskus kokeilemaan kaverin Daina -merkkistä stratoa, alkoi minunkin mieleni tehdä kaupallista tuotetta.
 
Jo tuohon aikaan (70-luvun puolivälissä) opiskelijabudjettiin sopivia vaihtoehtoja oli ihan kiitettävästi tarjolla. Cimar, Maya ja El Maya, JooDee, Daina, Stagg, Marchis, Kasuga ja Ibanez, joilta kaikilta lyötyi sekä G- että F- kopioita.
 
"Laadukkaisiin ja arvostettuihin" kopiomerkkeihin kuului tuolloin luonnollisestitin Ibanez, mutta myös Kasuga, Daina ja JooDee, joka olikin kallein tuolloin tarjolla olleista ehdokkaista. Omat kesälomatienestit eivät riittäneet aivan tuohon kalleimpaan, mutta varsin pollea olo tuli jo Kasugan Stratocasterista, joka lopulta päätyi mukaani, kun astelin ulos soitinliikkeestä.
 
Kasuga maksoi lähes 1400,- mk, joka sekin oli aika iso määrä rahaa tuohon aikaan. Vertailukohtana aito Fender Strato, jonka ovh tuolloin oli hieman alle 3000,- mk.
 
Natural -väritteinen Kasuga palveli varsin pitkään, ja nyt onkin harmittanut, kun tuli vaihdettua keppi Squierin 80-luvun loppupuolen stratoon, joka myöskin on jo jatkanut kiertokulkuaan eteenpäin osina.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=190688