Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:McNulty
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Öljyäminen vaalensi kitaran otelaudan
Aika:04.05.2010 19:41   (muokattu 04.05.2010 19:44)
Riippuu mitä öljyä laittaa ja millaiseen puuhun. Ruusupuukin on vain yleisnimitys useammalle eri lajikkeelle. Toiset ruusupuut ovat tummempia kuin toiset... jotkut kaukoidänihmeet ovat jopa värjättyä sellaista. Eli on otettu vaaleampaa Intian ruusupuuta ja sen jälkeen värjätty. Joskus tuo värjäys kuluu sormien alla... itseasiassa kaikki puulajikkeet otelaudassa kuluvat ajan myötä.
 
Veikkaanpa kuitenkin, että tässä threadin aloittaja on käyttänyt otelaudan öljyämiseen teollista "Lemon Oilia" jotka kovasti usein sisältävät erinäisiä kemikaaleja, esim. petroleum eli naftaa/petrolia. Yleensä sillä on liuottava vaikutus joka syrjäyttää puusta sen omat luontaiset öljyt. Käytännössä huonolla otelautaöljyllä on siis huonontava vaikutus otelautaan... lika ehkä lähtee liuottimen alla, mutta samalla lähtee kaikki puun omat öljyt, jotka pitävät sen tummana ja "eloisana".
 
Itse etsin aikani sopivaa tököttiä ruusupuiselle ja eebenpuiselle otelaudalle. Claytonin Pro Lemon on varsin hyvä perusaine, jota voin kyllä suositella. Samoin Big Bendsin Fret Board Juice. Nämä tuotteet poikkeavat koostumukseltaan esim. Kyserin ja Dunlopin vastaavista tuotteista.
- Clayton Pro Lemon (maahantuoja Gewa/Hellas): http://www.steveclayton.com/polish.php
- Big Bends (maahantuojana Musamaailma): http://www.bigbends.com/FBJ-info.html
 
Paras on kuitenkin ollut LizardSpit Fretboard Conditioner (sisältää appelsiiniöljyä) sekä Ernie Ball Wonder Wipe Fretboard Conditioner. Tässä linkit:
- LizardSpit Fretboard Conditioner (ei taida olla kotimaista maahantuojaa, itse olen ostanut Saitenkatalog.de verkkokaupasta): http://www.storesonline.com/site/584019/product/mp02
- Ernie Ball Wonder Wipe (maahantuoja EM Nordic, löytyy esim. DLX-ketjun myymälöistä): http://www.ernieball.com/products/c … d-Conditioner-Small-Palm-Cannister-
 
Toivottavasti noilla saat otelautasi parempaan kuosiin. Täytyy myös hyväksyä se että puu ikääntyy ja kuivuu. Eri lajikkeet käyttäytyvät eri tavoin ikääntyessään/kuivuessaan. Myös aurinko kuivattaa puuta ja tummempi puu voi haalistua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=190436