Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Satellite Kid
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Öljyäminen vaalensi kitaran otelaudan
Aika:04.05.2010 18:31
Itse veikkaisin paskaisuutta ;-) Ei sen kaulan tarvitse olla niin likainen että siitä saa rapsutella likaa irti mutta jos kitaralla on ikää >10v. eikä kaulaa ole aiemmin puhdistettu niin öljyäminen voi tehdä tämän. Omat kepit on lähinnä tummuneet öljyn myötä mutta muiden kitaroita öljytessäni olen nähnyt myös vaalenemista joka on yleensä jonkin sortin puhdistumisen seurausta.
 
Aurinkoon en tässä jaksa uskoa, musiikkiliikkeissä duunissa olleena monenmoista keppiä on laitettu näyteikkunalle öljyämispäivänä. Arska voi tehdä järkyttävää jälkeä - etenkin nykyaikana - mutta tarvii siihen huimasti pitemmän ajan.
 
Paikallinen musiikkiliike on toiminut 60-luvulta, vanha omistaja havainnollisti auringon muutoksia siten että 60-70 luvuilla pystyi pitämään näyteikkunalla (jossa siis ollut samat lasit tähän päivään) vuoden ympäri pahvisia tuotelaatikkoja ja nykyaikana jos pitää niitä ikkunalla kesäaikana ne muuttuvat - kuin taikatempulla - vitivalkoisiksi. Oli aika hurjaa nähdä tämä käytännössä, arska polttaa siis niistä kaiken painetun veke.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=190436