Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:svilo
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Äänipätkiä: Bad Cat Black Cat & 65 Amps SoHo
Aika:03.05.2010 07:40
Jucciz: Tämmöisiä pyydettiin jo yli puoli vuotta sitten. Tänään oli aikaa vähän pistää kasetille muutamia pätkiä.
 
http://mp3.jucciz.com/bad_cat_black_cat/
http://mp3.jucciz.com/65_amps_soho/
 
Black Cat -pätkissä kummankin kanavan (sekä 12AX7 että EF86) volume oli koko ajan täysillä ja bass+treble noin klo 12:ssa. Master volume oli puolivälin paikkeilla: tästä eteenpäin äänenvoimakkuus ei enää kasva, soundi vaan menee kompressoidummaksi ja "muhjummaksi". Eniten säröä ja tiukkuutta löytyy kun master on noin klo 12:ssa. Vahvistin oli half power -moodissa, eli tehoa lienee tällöin noin 15 wattia.
 
SoHo-pätkissä on testattu erikseen "perustilaa" ja brittihenkisempää Bump-tilaa, koska niiden soundi on selvästi erilainen. Myös näissä bass+treble oli klo 12:ssa ja volume+master molemmat myös puolivälin paikkeilla, lukuunottamatta moregain-pätkiä, joissa runtua on enemmän.
 
Soundierot otettiin kitaran volume-potikasta ja soittotatsia muuntelemalla. Kitaroina toimivat Fender '60 Relic Stratocaster ja Gibson Les Paul '59 Reissue, molemmissa Sheptonen mikit. Kaappina oli legendaarinen takaa suljettu vadelmanpunainen 2x12", jossa sisällä on Celestion G12H-kaiuttimet vuodelta 1976. Mikkinä toimi Sennheiser e606 jossain kartion reunan ja keskikohdan välimaastossa. Mikkietuasteena SPL Goldmike ja siitä MacBook Pro:n sisäiseen kakkaäänikorttiin ja Audacityyn. Ei jälkikäsittelyä tai efektejä.
 
Soitto on kakkaa ja virekin paikka paikoin: vedin tulpat päässä, mikä vääristi käsitystä vireestä. Soiton huonoutta ei tulppien piikkiin voi kuitenkaan laittaa. Se on seurausta ajanpuutteesta: opinnäytetyö, keikat ja perhe ottavat käytännössä kaiken ajan nyt, joten tämä on harvinaista herkkua, tietäkää se.

 
Turha hierominen pois vaan ja antaa mennä, tulee parempaa jälkeä ;)
 
Hyvältä kuulostaa !! Kissa ainakin, Soho ei kyl muhun uppoo...ehkä telellä ja pelkkää Geetä :D
 
/sv
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=190399