Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tikku
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Käden lihaskunto ja voiman käyttö
Aika:02.05.2010 23:04   (muokattu 02.05.2010 23:05)
Viski: Voima ja kestävyys on aivan yhtä tärkeitä kuin rentous. Rentous tarkoittaa vain sitä, että soitettaessa ei jännitetä turhia lihaksia, ja käytetään voimaa vain sen verran kuin tavoiteltu soundi vaatii.
 
Itselläni on auttanut ihan puhdas downpikkauksen treenaus tähän, toki erittäin suositeltavaa on treenata myös puhdasta ylöspäin pikkausta. Jynkytän siis semmoiseen tempoon, että käsi oikeasti väsyy. Siitä niiden lihasten kestävyys pikkuhiljaa kasvaa ja se näkyy lähes kaikessa soitossa.

 
Joo itsekin olen harjotellut alas- ja ylöspäin -pikkausta erikseen. Onko muuten outoa että saan yksisuuntaisesti pikattuna kahdeksasosia reilusti nopeammassa tempossa kuin alternatella kuudestoistaosia? Siis kun ranteesta puhutaan.
 
Mutta niin, kai sitä soittamalla parhaiten saa nopeutta ranteeseen. Jotenkin pitäisi myös sitä ranteen itsenäisyyttä saada paremmaksi. Nopeassa vauhdissa käsivarsi alkaa ilman lupaa liikkumaan, mutta TÄHÄNKIN lienee avuksi se hitaalla tempolla aloittaminen.
 
Tässä nyt ehkä vähän vastailin omiin ongelmiini :D Onko kellään muulla muuten kokemusta pikkauskäden tekniikan radikaalista vaihtamisesta? Olisi kiva kuulla miten on sujunut. Anteeksi nyt jos vien oman ketjuni liian ohitse aiheen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=190356