Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Squierrel
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kielet resonoi
Aika:30.04.2010 09:23
Homma menee niin, että ne kielet resonoivat sulla sieltä tallan oikealta puolelta (tallan ja vibrakoneiston välillä) eikä suinkaan siltä puolelta mistä plektralla lyödään.
 
Jaskamestarilla soittelen, mutta ei se mahdollinen siellä puolella tapahtuva resonointi ole ongelma, kyllä se on siellä varsinaisella soivalla puolella, kun resonointi häiritsee.
 
Tämä on eittämättä soittotekninen ongelma, vaikka ihmettelenkin sitä suuresti, kun en ole siihen koskaan ennen törmännyt. Silloin joskus aikoinani, kun kävin soitonopettajalla, niin tämä opetti soittamaan mahdollisuuksien mukaan neljän nauhan laatikossa, kunkin sormen hallitessa omaa nauhaansa. Tähän tarvitsisin sitten kuudennen sormen peukalon ja etusormen väliin demppaamaan, kun plektrakädellä en voi sitä tehdä, kunse roikkuu kammessa kiinni koko ajan, paitsi silloin, kun soitan tarkoituksella dempattuja ääniä.
 
Mutta on tässä kyse kitarastakin, jollain tapaa. Joko mikit on herkempiä ottamaan tätä resonointia tai sitten talla siirtää värähtelyjä kielestä toiseen tehokkaammin kuin Straton talla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=190289