Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:maza
Alue:Koskettimet
Aihe:Kolme kysymystä Hammond-vahvistamisesta
Aika:29.04.2010 14:01
Moro!
 
Motion Sound kyllä toimii vanhankin Hammondin kanssa ihan hyvin, kunhan urkuun on linjalähtö viritetty. Vehje ei ole missään tapauksessa huono ja päihittää simulaattorin kuin simulaattorin, mutta toisaalta aito Leslie on aito Leslie. Vaikka tuossa onkin putkisärö etuasteessa, ei se ole sama asia kuin oikean Lepan pääte särölle ajettuna.
 
Kitarakamoista: oleellisempaa kuin tehonkesto (olettaen, että sitä on vähintään sen verran kuin mitä vahvistin täysille käännettynä kestää) on elementtien herkkyys. Vaikuttaa syntyvän metelin määrään enemmän kuin vahvistimen teho (30-wattisen ja 100-wattisen vahvistimen välillä ei ole eroa kuin muutama desibeli, kun taas elementtien herkkyys vaihtelee helposti 90-105 desibelin välillä / watti - tämä tarkoittaa reilusti yli tuplaeroa kuultavassa voimakkuudesta).
 
Leslieissä käytetyt elementit eivät ole kovin herkkiä ja ääni suuntautuu suurimman osan ajasta pois kuulijasta, joten 40-wattinen putkipääte ei rokkihommiin riitä. Sen sijaan samantehoisella kitaravahvistimella ja hyvällä kaapilla ongelma on yleensä lähinnä liian kova volyymi!
 
Lord-soundi lähtee täysille käännetystä 100-wattisesta Marshall Super Leadista ja suljetusta 4x12"-kaapista, jossa on todennäköisesti käytetty Celestion Greenback-elementtejä. Meteli on vaan aivan tolkuton. Kohtuullisen hyviä tuloksia saat putkivahvistimella, joissa on päätteessä joko EL84- tai EL34-putket. 20 wattia tehoa piisaa jo melkein keikalle kuin keikalle, kun särösoundista on kyse.
 
Mikäli linjalähtö on tehty oikein ja tasot eivät ole ihan mielettömiä, mikseri toimii välissä ihan hyvin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=190286