Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:winger
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:Asaf Avidan & The Mojos (IL), to 27.5. Semifinal, HKI
Aika:28.04.2010 12:52
TO 27.5.2010 SEMIFINAL, HELSINKI
Ennakkoon Tiketistä 9 EUR +mahdolliset toimituskulut
Ovelta 10 EUR
 
http://www.myspace.com/findlovenow
http://www.mymojolove.com
 
Poikkeuksellisen äänen omaava Asaf Avidan on kotimaassaan Israelissa noussut supersuosituksi ilman median ja levy-yhtiön tukea. Ympäri Eurooppaa keikkailevan Asaf Avidad & the Mojos bändin läpimurtoalbumiThe Reckoning on saanut kriitikoilta positiivista ja ylistävää palautetta. Yhtye myös palkittiin albumista Israelin paras tulokas -artistipalkinnolla. Levy julkaistaan Suomessa 9.6. ja sitä ennen artisti on mahdollista nähdä keikalla Suomessa 27.5. Semifinalissa.
 
Israelilainen Asaf Avidan ei ole koskaan kokenut kansallisuutensa olevan ongelma musiikin levittämisessä. Hänelle on aivan sama mistä maasta on kotoisin. Minä satun olemaan israelilainen, aivan niinkuin silmäni sattuvat olemaan siniset, on Asaf todennut. Asafin maailmankuvaan ja käsitykseen asioista on vaikuttanut hänen persoonallinen lapsuutensa sekä vanhempien vaihteleva työ diplomaatteina. Asafin vanhemmat viettivät 70-luvun New Yorkissa, ja Asaf syntyi Jerusalemissa vuonna 1980. Asaf kasvoi osittain Jamaicalla aina vuoteen 1991 saakka. Asafin vanhemmat olivat tottuneet länsimaiseen elämään ja omistivat albumikokoelman, joka toimi perusteena Asafin musiikkitaustalle.
 
Asaf kertoo, että rakasti 90-luvun alussa Nirvanaa, Soundgardenia ja Pearl Jamia, joiden levyt löysi vanhempiensa kaapista. Armeijaikäisenä Asaf tarttui kitaraan lievittääkseen elämäntuskaansa. Laulaminen on minulle hyvin terapeuttista. Minun on saatava huutaa asiat kovalla äänellä. Tiedän ääneni olevan epätavallinen. Rakastan, kun ihmiset eivät alkuun huomaa minua, mutta kun avaan suuni, he hiljenevät.
 
Ennen kuin Asafista tuli ammattimuusikko hän kävi elokuvakoulun Jerusalemissa ja valmistui halutuksi animaattoriksi. Asafin töitä oli esillä erilaisilla festivaaleilla ja hän sai osakseen suurta suosiota, mutta kyllästyi animaattorina toimimiseen nopeasti. Lopetettuaan animaattorin uransa hän kirjoitti kotonaan Jerusalemissa Now That Youre Leaving EP:n.
Asafin ensimmäiset konsertit aiheuttivat puhetta ihmisten keskuudessa ja hän kasasi the Mojos-yhtyeensä. Yhdessä the Mojosien kanssa Asaf rakensi itselleen menestyvän uran muusikkona kotimaassaan -ilman median ja levy-yhtiön apuja. Koska Israelissa ei hyväksytä, että israelilainen laulaa lauluja englanniksi, media ei halunnut huomioida Asaf Avidania & the Mojosia. Ihmiset kuitenkin kiinnittivät heihin huomiota, ja suhteellisen lyhyessä ajassa Asafista tuli kansainvälisesti suosittu artisti.
 
The Mojosit tuovat Asafin musiikkiin oman tarpeellisen lisänsä, mutta jättävät riittävästi tilaa Asafille ja hänen akustiselle kitaralleen. Lauluissa sekoittuu John Lee Hookerin, Led Zeppelinin ja Janis Joplinin hengessä luotua energiaa, johon Asafin korkea ääni tuo dramaattisen vaikutelman. Asaf kiljuu, raivoaa, anelee ja kuiskii uskomattomalla voimalla välittäen kuuulijalle sen, mitä hän haluaa sanoa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=190260