Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Squierrel
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Tyhmiä kysymyksiä Reaperistä
Aika:26.04.2010 12:14
Olen tähän mennessä äänitellyt Audacityllä, mutta alkoi tulla tarve lisätä midi-juttujakin musiikin sekaan, niin sitä silmälläpitäen latasin Reaperin kokeiltavaksi.
 
Normaali audion äänitys näyttäisi toimivan suhtkoht kuten Audacityssäkin, mutta tuo midipuoli ei olekaan ihan niin yksinkertainen juttu kuin kuvittelin.
 
Ensinnäkään en ole saanut midipuolelta ääntä kuulumaan. Sama midikappale, jonka Windowsin Media Player soittaa tosta vaan, näkyy kyllä Reaperissä ja on editoitavana, mutta mitään ei kuulu. Reaper ilmeisesti hukkaa miditiedostosta jotenkin sen instrumenttitiedon, kun en löytänyt mitään paikkaa, mistä midiraidan instrumenttiääntä pääsisi vaihtamaan.
 
Mukana tuli myös ihan uutta terminologiaa, joka ei ihan arvailemalla avaudu. Mitä tarkoittavat "routing", "send" ja "receive" tässä yhteydessä? Muuten ovat tuttuja sanoja, mutta en tiedä, mikä on niiden merkitys midihommien yhteydessä, kun ei sen ohjelman tarttis muuta kuin päästää editoimaan, sitä midimusaa, soittaa sitä ja miksata muiden raitojen kanssa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=190198