Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:koopop
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Tascamin kelanauhuri. Loistava tulevaisuus edessä?
Aika:15.04.2010 12:37   (muokattu 15.04.2010 12:41)
Alec Folder: Moro kaikki. Miksei täällä keskustella kelanauhureista? Kai ihmisillä semmoisia kuitenkin on?
 
Keskustellaan vaan! Kyllä ihmisillä nauhureita on, myös minulla. Haluan kommentoida tekstiäsi, en v****illakseni vaan jatkaakseni keskustelua omalta osaltani;
 
Soittaja ja soittajan suhde instrumenttiin sekä instrumentin suhde soittotilaan ja kaikkien näiden suhde soitettavaan materiaaliin ei ole ristiriidassa hiiren nypläilyn kanssa.
 
Nauhuri on tallennusmedia, niinkuin tietokoneiden kovalevyäänitys. Kun olen studiossa äänittäjänä/tuottajana, käytän joko nauhuria tai tietokonetta tasa-arvoisena äänitysmediana huolimatta siitä mitä äänitetään ja millä metodeilla. Teen musiikkia, soundeja, sisältöä aivan muilla välineillä kuin tallennusmedialla. Kaikki ratkaisut teen mikitystä, sovitusta ja soitinvalintaa (soittajavalintaa, myös) myöten välittämättä mille medialle äänitän. Joskus suosin nauhuria prokkiksen luonteen takia rumpuäänityksissä sen soundin takia, usein kuitenkin äänitän laadukkaalle tietokoneelle, koska se on tehokasta ja vaivatonta.
 
Kysymys kuuluu siis; mikä tietokoneessasi on vikana, jos käyttäisit sitä yhtäveroisena mediana nauhurin kanssa, eli vain äänität ja toistat? Nauhurien kanssa pelaaminen on myös mukavaa puuhaa ja niiden ominaissaundin löytäminen on antoisaa, mutta eikös se musiikki kuitenkin ole tärkeintä?
 
edit: kirjoitusvirheitä
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=189851