Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:T.InTone
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitarakaappi laadusta tinkimättä
Aika:15.04.2010 12:12
harryk: Tuo asia riippuu aika paljon myös musiikkityylistä millä kaappia soitetaan. Itse pidän Alnico-elementtejä saundillisesti parhaina varsinkin perinteiseen rock-musiikkiin. Ne toimivat sekä puhtailla, että särösaundeila hyvin. Olen tähän asti käyttänyt Eminencen Red Fang elementtejä (Uraltonen hinta 217 € kpl) 2x12" takaa puoliavoimessa kaapissa hyvin tuloksin. Celestion Gold (Uraltonen hinta 256 € kpl)on myös erittäin hyvä elementti kunhan sen jaksaa soittaa sisään (n. 50-100 tuntia), jonka jälkeen sen saundi paranee huomattavasti.
 
Puukotelon rakenne vaikuttaa myös asiaan. Jos kotelo on rimpulaa lastulevyä, ei se toimi kovin hyvin ainakaan isoilla äänenpaineilla. Sinällään kaiutinkaappi on aika yksinkertainen verrattuna putkivahvistimeen, jossa on paljon enemmän muuttuvia tekijöitä saundin suhteen.
 
Yksi hyvä, mutta kallis ja hidas tapa on ostaa useampia irtoelementtejä ja testata niitä samassa kaapissa kunnes löytää sen joka omaan korvaan kuulostaa parhaalta.

 
Nyt päästään asiaan. "Parasta" all-around-kaappia ei ole olemassakaan, ellei niputa yhteen jotain 4 x 4x12-settiä ja jokainen eri elementeillään. ;O) Alnicot on kaikki olleet pirun kirkkaita mun korvaan, mut ehkäpä juttu on niissäkin yleisesti sama kuin V30:ssä et sisäänsoiton jälkeen alkaa tulla ulos vasta sitä mitä kuuluukin? Koskapa pari kaappia joita testasin V30:sillä, sama valmistaja, toinen just korkattu ja toinen 3 vuotta vanha, oli ero valtava. Tietysti on mahdollista et valmistusosatkin on vaihtuneet tuon ajan aikana mut se riipivyys puuttui vanhemmasta kokonaan.
 
Sitten on just tämä rakennekysymys. Valtaosa huippukaapeista ilmoittaa valmistusmateriaaliksi +- 13-kerroksisen koivuvanerin, mikä selittää kaappien eron vaikka materiaalit ja elementit on samat ja valmistaja eri? Toisessa vinkuintialaista muka-koivuvaneria ja toisessa kanadalaista? Vai onko vika korvassa? Vai osaako toinen vain tehdä kaapin akustiikan paremmaksi, esim Englin XXL-kaappi, onko siellä turhaa tyhjää kolisemassa vai avaako se ylimääräinen tila saundia paremmin?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=189849