Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kimkorho
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Miksausapua epätoivoiselle aloittelijalle! (Ääninäyte liitteenä)
Aika:15.04.2010 06:51
LoveWithGuitar:Ongelma on siis se, että en saa mitenkään miksattua laulua/kitaroita hyvänkuuloiseksi. Mistään ei löydy hyviä miksausoppaita ihan aloittelijoille. Aina puhutaan kaikenlaisista parallelilimitterinoisegatereverbihärdelleistä mutta enpä juuri mitään niistä tajua. Tiedän sentään juuri ja juuri mikä on kompressori, mutta sen käyttäminen on kyllä uutta minulle.
 
En oikein tiedä mistä pitäisi alkaa tilannetta purkamaan, jollet esim. youtubesta mielestäsi löydä ohjeita, joista voisit ottaa ideoita ja lähteä kokeilemaan. Netti ja myöskin kirjakaupat on pullollaan tietoa, jonka aloittelijakin pystyy sulattamaan jos vaan haluaa. Pitkällä tähtäimellä olisi muutoinkin varmaan järkevää yrittää selvittää, miten eri efektit toimii ja mihin niitä käytetään, kuin etsiä käyttöönsä esim. jonkun muun suosimia presettejä ymmärtämättä miksi ne toimii/ei toimi?
 
Tuossa nyt esimerkiksi yksi hakutulos tuubista, jonka tuloksista näyttäisi löytyvän hyvin nopeasti hyvin paljon kokeilemisen arvoisia juttuja:
http://www.youtube.com/results?sear … ery=mixing+vocals+in+pro+tools&aq=0
 
Kompressointia, eqta, delayta ja/tai kaikua laululle... Koko miksiin varovasti kaikua, koko miksin maltillinen kompressoiminen. Siinä pari summittaista ajatusta siitä, millaiset simppelit asiat voi auttaa saamaan homman paremmin läjään.
 
Tsemppiä opiskeluun ja harjoitteluun!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=189845