Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Morri
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Jäätävät tarjoukset laitteista
Aika:09.04.2010 23:36
Mandarax: Toi on hiukka kakspiippunen miekka, niinkun tuppaavat sanoa... Omasta mielestäni tuollaisessa torikaupassa on oletusarvoisesti pyyntinä hieman häilyvän optimistinen hintapyyntö, jossa useimmiten on vielä säädön varaa hinnassa ELLEI nimenomaan mainita, että hinta on todellakin tiukka. Itse ainakin varaan pyyntiini aina jonkun lähinnä muodollisen tinkausvaran myymilleni romuille. Jos nyt on pakko saada siitä purkistasi se 50e rahaa, niin väittäisin, että paremmin se menee kaupaksi kun laittaa hinnaksi 55e ja antaa ostajan tingata vitosen tai tulla sitten ne "postikulut vastaan" tms..
Varmaan useimmissa tapauksissa kyse ei ole niinkään rahasta (kuka oikeasti tarvitsee - siis TARVITSEE - sitä postikuluihin menevää parin euron rahasummaa aivan välttämättä) vaan lähinnä muodollisuudesta. Myyjä pyytää hiukan optimistisesti ehkä yläkanttiin, ostajan mielestä siinä on kaks naarmua enemmän kun pyyntihinta sallii, ja loppujenlopuksi päästään hyvässä lykyssä yhteisymmärrykseen keskenään. Eri juttu sitten, jos tuote on oikeasti edullisesti hinnoiteltu ja se menisi heti kaupaksi myyntihintaan - turha siihen on koittaakaan tingata - vaan eipä se siltikään ole väärin kohteliaasti asiaa kysyä. Täällä kuitenkin myydään käytettyä tavaraa, jolla ei koskaan ole "oikeata" tai absoluuttista hintaa. Ei siitä kannata myyjänkään hernettä nenään vetää - suhteellisuudentajua tarvitaan kyllä molemmissa osapuolissa.

 
Juurikin näin. Mun mielestä hyvään kauppaan kuuluu myös se, että kumpikaan osapuoli ei sanele hintaa (pois lukien tietysti ns halvat muutaman kympin ostokset) jos oikeasti ollaan molemmilla puolilla kaupantekoon halukkaita, haetaan sitä sopivaa hintaa. Itse en ainakaan jaksa niitä tervaskantoja, jotka jäpittää itsepintaisesti hintapyyntönsä päällä. Eikös sitä joissain kulttuureissa loukkaannutakin jos ei tinkaa... ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=189713