Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:baba o riley
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Putki vahvarin putkien vaihto?
Aika:09.04.2010 17:16   (muokattu 09.04.2010 17:19)
Riverman: Tähän yhteyteen vois heittääkkin kysymyksen kokeneemmille putkivahvistimella keikkaileville, että kuinka hyvin/pitkään ovat teillä samat putket kestäneet (ankaran) keikkarasituksen? Vai onko sillä lainkaan mrkitystä putkien kestolle, että niitä röijätään pakettiauton perässä viikonloputun pitkin maakuntaa? Itsellä lisäänty yllättäen oma keikkailu. Kattelinkin vähän (vara)putkien hintoja, mutta Deluxe Reverbissäkin on näköjään montaa eri putkea, niin tuntu kalliilta ja hankalalta ostaa jokaista mukaan varalle. Ja sitte se vaihtokin - onnistuiskohan tuo iteltä yöllä pitseriannurkassa...
 
se riippuu enempi siitä miten sillä vahvistimella soittaa kun että miten sitä kuljettaa, jos se roudaaminen nyt tapahtuu jotenkin inhimillisesti. Toisilla kuluu putket vuodessa parissa kun toiset soittaa ilosesti 30 vuotta samoilla. Se luukutuksen määrä ja päätesärö varsinkin lyhentää elinikää. Mutta tärlkeintä putkien kestävyyden kannalta on että ne on biasoitu kohdilleen (jos ei sitten puhtaasti jonkun erikoisen soundimieltymyksen mukaan biasoi jolloin se ei välttämättä ole putken keston kannalta optimaalisinta).
 
Jos on monta useampi setti samanarvoisestia matchattuja putkisetuppeja niin onnistuu vaikka bassosoolon aikana putkiremppa. Ne menee silloin biassoimatta heittämällä sisään. Etusputket, ne pienet, voi vaihtaa ihan millon vaan ja miten vaan kunhan tyyppi on oikea.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=189705