Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JPQ
Alue:Puhaltimet
Aihe:Electroninen saxofoni.
Aika:09.04.2010 12:09
Klezberg: Täällä on aika paljon juttua noista sähköisistä puhaltimista, mm. pitkä ketju vähän hämäävällä nimellä "digitaalinen trumpetti". Itselläni on kokemusta Casiosta (DH100) ja Yamahasta (Wx7 + VL70m), sen lisäksi olen kokeillut Synthophonea mikä on rakennettu oikean fonin sisään, yhdessä VL70m:n kanssa se tuntui hämäävän aidolta.
 
Eli siis, tuo Synthophone on tietääkseni ainoa jota voi pitää oikeasti elektronisena fonina, eli se tuntuu ja käyttäytyy kuin oikea foni. Nuo muut ovat sellaisia elektronisia puhaltimia, jotka eivät suoraan vastaa mitään tiettyä puhallinta, mutta niihin oppii kyllä nopeasti, samaan tapaan kuin toisen puhaltimen oppiminen, nopeamminkin.
 
Casio on aika lelu, niitä ei ole aikoihin tehty ja niissä on iän myötä ilmenneitä vikoja. Akain EWI on näppärä, mutta sen soundi on selvästi synteettinen, ei kovin hyvä matkimaan aitoja soittimia. Sopii puhaltajalle joka haluaa soittaa syntikkaäänillä. Akai käyttää hipaisunäppäimiä, mikä vaatii totuttelua. Muutenkin näissä värkeissä tuo sormitouhu on se mikä eniten vaatii totuttelua. Puhaltiminenhan on yksinkertaista kun varsinaista ansatsia ei tarvita.
 
Yamahat sitten. Niitä on vaikea saada, uutena ei ole myynnissä Euroopassa. Näppäimet ovat enemmän oikean tuntuiset kuin Akaissa, mutta vaativat totuttelua nekin. Yamahasta ei itsestään lähde ääntä, pariksi tarvitaan jokin syntikkamoduli, yleisesti suositeltavin on juuri tuo VL70m jonka kanssa soundi tottelee aika luonnollisen tuntuisesti, elävästi, soittajaa. Eli puhallus ja puristus vaikuttavat soundiin elävällä tavalla.

 
Harvinaisen ikävää ettei noita uusia yamahoita suomesta saa vaikka ei itsestä olisi varmaankaan soittamaan niin mietin muita tarvisijoita. ps. kun koskettimetkin menee kehnosti ja kitarasta ei kannata edes puhua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=46&t=189653