Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:AnttiR
Alue:Livetoiminta
Aihe:Langattomat laulumikit pikkulavalle?
Aika:09.04.2010 08:32
Komppaan myös tässä tapauksessa mielummin langalliseen, kuin halpaan langattomaan. Ensinnäkin äänenlaadun takia ja toisekseen se patteri tai akkushow alkaa varmaan jossain vaiheessa myös kypsyttämään. Kolmannekseen lähivuosina langattomien taajuusalueet menevät uusiksi ja kaikkein halvimmissa langattomissa taajuuksien uudelleen päivitys ei ole todennäköisesti mahdollista.
 
Kirkossa, jossa käyn usein miksaamassa piuhakaaos helpottui huomattavasti, kun räjäytettiin lava siistiksi, eli tehtiin kaapelivedot järkevästi ja selkeitä reittejä pitkin. Lavarasioilla ja mahdollisimman lyhyillä kaapeleilla kiinteisiin kohteisiin ja laulumikkeihin juuri sopivan mittaisella kaapeleilla.
 
Kaikkein suurin parannus tapahtui kun pidettiin laulajille mikrofonin käsittelykoulutus. Aikaa siihen meni max 15 min. Sen jälkeen laulajat ovat osanneet pyöräyttää kaapelin siististi "over-under" tekniikalla kiepille mikkistandin juureen käytön jälkeen. Eikä kukaan enää osoita mikillä päin monitoria biisien välissä. Ja lava on valmiiksi siisti kun veto loppuu.
 
AnttiR
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=189686