Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JuSu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Laney GH50L + G-Major
Aika:03.04.2010 19:23
johnny-boy: Löytyskö jotain pätevää tietoa että mitä näillä asetuksilla on eroa ja miten mahd sais sen majorin noise gaten toimimaan siinä side chain asennossa?
 
En tunne tuota Lanikkaa tarkemmin, mutta uskoisin tuon tarkoittavat samaa kuin sarja- (insert) tai rinnakkaislooppi (side chain).
 
Rinnakkaisloopissa vain osa signaalista kiertää lenkin kautta, osa menee kuivana suoraan päätteelle. Tästä syystä noise gate ei toimi kunnolla, koska osa päätteelle tulevasta signaalista ei ole mennyt G-Majorin kautta lainkaan. Usein tällöin loopin kautta käynyt signaali ja suora signaali ovat myös vastavaiheessa, mikä aiheuttaa soundissa joidenkin taajuuksien heikentymistä, soundi kuulostaa ohuelta ja 'oudolta'. Kannattaa kokeilla 'kill dry' -toimintoa, jolloin G-Major tuottaa ulos vain efektin, joka vahvistimessa sekoittuu kuivaan soundiin, eikä vaihevirhettä tapahdu.
 
Sarjaloopissa koko signaali kiertää lenkin kautta. Tällöin esim. noise gate toimii hyvin, mutta soundissa voi havaita värittymistä. Onko se haitaksi, se pitää jokaisen itse kuunnella. Itseäni ei ole haitannut. Oman kokemukseni mukaan G-Major toimii kivemmin sarjaloopissa.
 
JuSu
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=189523