Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Dugeroow
Alue:Livetoiminta
Aihe:Kaiuttimen nimellisimpedanssi ja vahvistimen sietokyky.
Aika:28.03.2010 14:08   (muokattu 28.03.2010 14:47)
Tällainen asia on askarruttanut minua jo jonkin aikaa.
 
Jos siis kytken esim. neljä 8ohm impedanssilla futaavaa kaiutinta rinnan jolloin nimellisimpedanssin pitäisi tipahtaa kahteen ohmiin, niin mitä riskitekijöitä tällainen toiminta tuo mukanaan?
 
Impedanssihan on jollain taajuuksilla todennäköisesti jopa selkeästi alle tuon kaksi, eikö näin? Minkä verran tuota heittoa normaalielementillä koko taajuuskaistalla keskimäärin oikein on? Miten vahvistin, jonka pitäisi kestää kahden ohmin kuormaa, kestää tätä rääkkiä, täytyykö asiasta olla huolissaan? Onko tämä täysin kautin/elementtiriippuvainen juttu, että mennäänkö liian pieneen impedanssiin vaiko ei? Onko noilla merkkivahvistimilla eroa siinä, minkä verran ne tuota alle kahta ohmia kestävät?
 
Entä onko tilanteessa eroa jos järjestelmää ajellaan pienellä teholla, eli pienillä voimakkuuksilla tai jos ruvetaankin lähestymään järjestelmän huipputehoja?
 
Entä mitä tapahtuu jos vahvistin ei kestä? Ilmeisesti hajoaa, mutta kuinka lopullisesti? Entä mitä se saa aikaan kaiuttimissa, tuleeko niistäkin entisiä?
 
Edit. Toki noissa vahvistimissa varmaan joku suojapiiri on, mutta minkä verran sen varaan voi laskea?
Tällaista tällä kertaa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=189354